Diş beyazlatma

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
BEYAZLATMA (BLEACHİNG):
Dişlerde devir içinde istenmeyen lekeler oluşur. Bu lekelerin bir çok sebebi olabilir; yaşlılık, boyar unsur içeren besinlerin ( çay, kahve, kola, sigara vs) sık tüketimi, travmalar ve gelişim çağında alınan antibiyotikler en sarih sebeplerdendir. Diş beyazlatma süreci dişlerde olusan bu renkleşmeleri giderme sürecidir ve cok yaygın olarak uygulanan muteber bir süreçtir. Diş beyazlatma süreci diş tabibi tarafından muayenehanede uygulanabileceği üzere ( office bleaching), hastanın kendisi tarafından konutta de uygulanabilir ( home bleaching).
Hanede diş beyazlatma(Home bleaching ) öncelikle hastanın ağzından alınacak bir ölçü ile şahsa kişisel şeffaf ve tüm dişleri kapsayacak bir kalıp hazırlanır. Hasta bu kalıp icine diş doktorunun verdigi beyazlatma jelini sürerek muayyen periyotlarla dişlerine uygular. Jelin hergün kesinlikle sistemli olarak uygulanması ve hastanın ağzında günde 5-8 saat vade ile kalması gerekmektedir. Bu tatbikin 10 ile 14 gün arası devam etmesi gerekmektedir. Beyazlatma jelinin diş etlerine zarar vermemesi icin jelin diş etlerine taşırılmaması, şayet jel taşıyorsa ıslak bir pamuk ile taşan jelin alınması gerekmektedir. Home bleaching sürecinin doktorun tavsiye ettiği vadede ve sistemli olarak uygulanması çok değerlidir aksi taktirde istenen sonuç alınamayabilir.
Klinikte diş beyazlatma(Office blesching):Diş tabibi tarafından klinikte uygulanan ve çoklukla 45-50 dk süren bir süreçtir. Süreç sırasında öncelikle diş etleriniz şahsi bir kollayıcı husus ile korunur, akabinde dişlerinize beyazlatma jeli sürülür. Uygulanan hususî bir ışın ile sürülen jelin aktive olmasi ve beyazlatma sürecini hızlandırması sağlanır. Tek seanslık bir tatbik sonrasında dişler ortalama 4-5 ton açılır.
 
Üst Alt