Diş eti çekilmesi nedenleri, çeşitleri hakkında

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Bu metnimiz da erkek ve hatun derhal herkes de gözlemlenen diş eti çekilmesi hakkında sizlere haber vereceğiz. Diş Eti Çekilmeleri Diş hekimliğinde Periodontoloji kısmının yerine girmektedir.

Diş eti çekilmesi nedir?

Hayatımızın ummalı koşturması esnasında sıhhatine ve bakımına dikkat edemediğimiz ağzımızda hengam içerisinde bakteriler birikir ve binaenaleyh diş etimizde erime ve geri çekilme üzere durumlar ortaya çıkar. Diş atrofisi ismi verilen bu diş eti çekilmesi, ağız ve diş sıhhatimizi ihmal etmemizden ötürü ve tertipli temizleme işini yapmamamızdan ötürü olarak ortaya çıkmaktadır. Şayet tedavi edilmez ise önemli sıkıntılara yol açabilecek olan diş eti çekilmesi eski teknolojik ortamlarda tedavisi epeyce çetindi lakin son devirlerde hayli kolay olmaktadır.

Diş Eti Çekilmesi Çeşitleri

Diş eti çekilmesi kronik ve akut olarak iki sınıfa ayrılır. Bu çekilmenin hangi çeşitten olduğuna birtakım belirtiler ile her ne kadar anlayabilsek de hekimin tespitine müracaat etmeliyiz.

Kronik Diş Eti Çekilmesi;1 – 2 mm çapında diş etinde meydana gelen çekilmeler kronik diş eti çekilmesi olarak bedellendirilmektedir. Bu çeşit çekilmeler büyük dertlere yol açmamaktadırlar. Kronik diş eti çekilmesinin ilerlemesi yavaş gerçekleşir.

Akut Diş Eti Çekilmesi;Fazla sıcak yiyilen yemekler, ağrımızı gidersin diye diş etimiz üzerine konulan aspirinlerin yanıkları, çok sigara içmek, sert fırçalar ile fırçalamak, kimi marazlar ve hormonsal bozukluklar sonucu meydana gelen diş eti çekilmeleri bu sınıfa girmektedir. Diş eti kenarlarımızda yahut uçlarında şiş ve tıpkı hengamda ödem oluşması belirtileri arasında mekan almaktadır.

Diş Eti Çekilmesinin Nedenleri?

Diş Taşları; Nizamlı yapılmayan ağız ve diş sıhhati bakımından ötürü diş taşları oluşmaktadır. Dişlerimizde oluşan bu diş taşları vakit içerisinde diş etine yaşlaşmakta ve diş eti içerisinde kendisi için yan açmak noktasında içerilere gerçek yol alır. Ve devirle diş etimizde oluşan taşlar da diş etimizin çekilmesine sebep olur.

Diş Fırçalanmasını aksatmak; Aksatılan ve nizamlı fırçalanmayan dişlerimiz den ötürü yahut sert diş fırçası tercih etmemizden ötürü da diş eti çekilmesi gerçekleşir.

Diş Gıcırdatmak; Gün içerisinde yahut uyurken diş gıcırdatması sürecini yapmak diş yapısını bozmanın yanında diş etinin de çekilmesine sebep olmaktadır.
 
Üst Alt