Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer, Diş Eti İltihabı Tedavi Yöntemleri

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Dişler hem sindirim hem de konuşma organımız. Bir de estetik olarak bizi tamamlayan en önemli unsurlar. Güzel bir gülüşün ilk şartı elbette inci gibi dizilmiş bembeyaz dişler. Sadece estetik değil sağlık anlamında da dişlerimizin iyi durumda olması gerekiyor. Dişler ve diş etlerinde meydana gelen sağlık sorunları vücudun diğer organlarında da problem yaratabiliyor. Ağız içinde en çok görülen sorunlardan birisi de diş eti iltihabı oluyor. Diş eti iltihabı bitkisel çözüm önerileri ile giderilebildiği gibi eğer daha ciddi bir hal almışsa antibiyotik ve buna benzer tıbbi müdahalelerle iyileştirilebiliyor. Önce diş eti iltihabı neden olur kısmına bir bakalım daha sonra diş eti iltihabı tedavisi kısmına geçelim.



Diş Eti İltihabı Neden Olur?
Ağız bakımı tam olarak yapılmadığında bir de üstüne yetersiz beslenme ve birtakım hastalıklar eklendiğinde diş eti iltihaplanması kaçınılmaz hale gelmektedir. Çoğunlukla bakteriyel enfeksiyonlar sebebiyle oluşan diş eti iltihabı tıpta gingivitis olarak bilinir. Diş eti iltihapları kişinin yemek yemesini güçleştirir, ağrı ve sızı yapar, yaşam kalitesini düşürür. Diş eti iltihabı hafif seyrediyorsa kendiliğinden geçer ama eğer iltihap büyükse ve 4-5 günlük zaman zarfında iyileşme sağlanamamışsa mutlaka diş hekimine başvurmak gerekir. Tedavisi yapılmayan gingivitler ileri safhada diş kayıplarına bile sebep olabilirler. Bu sebeple diş eti tedavisi ihmal edilmemeli ve zamanında müdahale edilmelidir. Çocuklarda diş eti iltihabı da son derece yaygın ve sancılı bir süreçtir. Antibiyotik tedavisi ve hassas tedaviler ile giderilebilecek bir problemdir.



Diş eti iltihapları çoğunlukla;

sigara kullanımı
Şeker hastalığı
bazı ilaçların kullanımı
ağız içindeki kırık dolgular
dişlerdeki bozukluklar
genetik etkenler sebebiyle oluşur.
Diş Eti İltihabı Belirtileri
Eğer hafif şiddette seyrediyorsa diş eti iltihabı belirtileri hissedilmeyebilir. Ama iltihabın şiddeti arttıkça belirti vermeye başlar.

Bu belirtiler;

Diş etlerinde kızarıklık, duyarlılık ve şişlik
Beyaz renkli iltihap oluşumları
Diş fırçalama esnasında diş etlerinde kanama
Diş eti çekilmesi
Dişlerde gevşeme ve sallanma
Çiğneme ve konuşma sırasında ağrı hissi
Sıcağa ve soğuğa karşı hassasiyet
Ağız kokusu
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer Diş Eti İltihabı Tedavi Yöntemleri 1

Diş Eti İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?
Diş eti iltihabında da tüm diğer rahatsızlıklarda olduğu gibi erken teşhis önemlidir. Bu durum, tedavinin başarısını büyük ölçüde artırır. Hekimin önereceği tedaviye ek olarak iyi bir ağız bakımı ile diş eti iltihabı tedavisi son derece başarılı bir şekilde yapılabilir. Diş hekiminin yapacağı diş taşı, plak ve tartar temizliği ile bakteriler ağızdan uzaklaştırılır. Gerekli tüm tıbbi müdahaleyi hekiminiz yapacaktır. Gerekli diş restorasyonları yapılır ve rutin ağız bakımı ile kalıcılık sağlanır. Diş eti iltihabı antibiyotik ile de kontrol altına alınabilir. Hekimin reçete edeceği antibiyotik ilaçlar kısa sürede etkili olacaktır.

Bundan sonraki bakım süreci oldukça önemlidir. Diş eti iltihabı olan kişi günde 3 sefer dişlerini ve dilini fırçalamalı ve diş ipi kullanmalıdır. Antiseptik ve antiinflamatuar içerikli gargaraların kullanımı da önemlidir. Tuzlu su ile gargara da bir seçenektir. Diş eti iltihabı İbrahim Saraçoğlu kekik tedavisi de doğal çözümler içinde yer alır ve destekleyici bir özelliktedir.

Bir su bardağının 3’te biri kadar suyun içine 3 çay kaşığı dağ kekiği atıp 5 dakika kaynatın ve ılımaya bırakın. Diş eti iltihabı İbrahim Saraçoğlu kekik kürünüz hazır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınıza bir yudum kürden alın ve diş fırçasıyla fırçalayın. 2 ay gibi bir süre günde 3 sefer bu uygulamayı yapın. Kekik kürünü her gün taze olarak hazırlamalısınız.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt