Son Konular

Vişneli Muhallebi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Vişneli Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
4-4.5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Vişne sos için:
1 kase vişne
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı şeker
Ortaları için:
1 paket dilediğiniz bisküvi
1 paket kedi lisanı
1 çay bardağı fındık olmasada olur.

Vişneli Muhallebi Tanımı Yapılışı

Muhallenin hazırlanışı:Un, şeker, nişasta ve sütü ekleyip orta ateşte daima karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Yoğunlaşan muhallebinin içine tereyağ ve vanilin ekleyip ocağın altını kapatın.
Mikser yardımı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar birkaç dakika çırpın.
Üzerine kabuk tutmaması için poşet geçirip soğumaya bırakın.
Başka yandan vişne sosu için ;bir kabın içine vişne, şeker, su, nişastayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak koyuşlamasını sağlayın.
Kıvam alan vişne sosunu soğuması için kenara alın.
Bisküvileri robottan geçirin dilerseniz içine benim üzere fındık ekleyip lezzetlendirebilirsiniz tercih sizin.
Kuplarınıza evvel muhallebi sonra bisküvileri hisse edin en son üzerine vişne sosu ekleyip istediğiniz üzere sunum yapabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Değerli

Un kalitesine nazaran değişkenlik gösterir sütü birinci edapta 4 su bardağı ekleyin lütfen kıvamı çok koyu olursa ekleme yaparsınız.

Kedidili yapacaksanız şayet 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı nescafe yi karıştırıp kedi dilllerinizi evvel bu karışıma daha sonra kuplara yerleştirin..
 
Geri
Üst Alt