Dişlerinizdeki doğal güzellik

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Protez diş tedavisi kısmı dişleri eksik bireylerin, eksik dişlerini çeşitli materyal ve teknik kullanarak tamamlayan, dişleri şiddetli renkleme ya da çürükten ötürü unsur kaybı olan bireylerde ise estetik materyaller kullanarak ferdî estetiği sağlayan kısımdır.

Tekrar, dişleri çapraşık olan bireyler ortodontik tedavileri tamamlandıktan sonra estetiklerini daha mükemmelleştirmek için protezden de yararlanabilirler. Yanlışlı olan diş ve dişetleri alakaları, uzun müddet eksik kalan dişlerin sarkması üzere sorunlar sonucu bozulan ağız ve diş dokular, estetik protez tedavi teknikleri kullanılarak doğala yakın düzenlenir. Bireylerin zatî estetiğinin ve gülüş dizaynının sağlanması için yeniden estetik protez diş hekimliği kullanılır. Diş sıkma, gıcırdatma sonucu dişlerin aşınması ve eklem ağrılarının tedavisi bu kısımda başka branşlarla yardımlaşılarak yapılır.

Porselen Laminate Pratiği Nedir?

Porselen laminateler, dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılan porselen yapraklardır. Laminateler, çok ince olmaları sayesinde üstü ışık geçirgenlikleriyle doğal dişi taklit eder. Bu tedavi formülü dişlerin biçim ve renklerini çok kısa vadede düzeltebilen estetik tedavi halidir.
Porselen laminate tedavi sırasında, klasik porselen kaplamalardaki diş bölümünden çok daha az mine dokusu aşındırılır. Velev günümüzde üst çene dişlerine bölümsüz porselen laminate yapılabilir. Porselen laminate pratiklerinin öbür kıymetli bir avantajı tedavi mühleti çok kısadır. Hastanın diş eti yahut kanal tedavisine muhtaçlığı yoksa 5-6 gün içerisinde laminateler uygulanabilir.
Porselen laminateler, günümüzdeki yapıştırıcılarla tecrübeli bir tabip tarafından uygulandığında düşmez. Porselen laminate pratiklerinin 10-20 yıl arasında ömrü vardır. Gelgelelim diş eti çekilmesi yahut marazı bu vadeyi kısaltabilir.

Porselen laminate kimlere uygulanabilir?

Dişlerinin arasında boşlukları olan bireylere,
Ön dişlerinde büyük ve renkleşmiş dolguları olan şahıslara,
Diş biçimlerini beğenmeyen kimselere,
Ön kesimde ileri diş renkleşmesi olan kimselere (antibiyotik tasarrufuna bağlı, ileri aşamadaki sararmalar vb.)
Ön dişleri kırık yahut aşınmış olan bireylere,
Diş eksikliği olmayan ve daha evvel porselen restorasyonlar yaptırmamış olan şahıslara uygulanır.
Porselen laminateler, diş eti sıhhati düzgün olan şahıslara yahut diş eti sıhhati kazandırıldıktan sonra yapılmalıdır. Porselen laminateler yapıları nedeniyle leke tutmaz. Çay, kahve, sigara tasarrufunda bir aşırılık laf konusu değilse, porselen laminateler yeterli bir ağız bakımı ile sararmaz.

Çene Eklemi Rahatsızlıkları

Çene eklemi rahatsızlığı tek başına bir rahatsızlık değil, çiğneme kasları ve çene eklemini de etkileyen umumiyetle ağrılı şikayetler kümesidir. Çene eklemi rahatsızlığının toplulukta görülme sıklığı hayli ziyadedir. Bayanların erkeklerden daha ziyade bu rahatsızlıktan şikayetçi olduğu da bilinmektedir. Çene eklemi rahatsızlığı her yaştaki kişide görülebilir. Fakat sevindirici olan eklem ortamında ağrı olan herkes çene eklemi rahatsızlığına sahip demek değildir. Umumiyetle eklem nahiyesinin rahat olmaması sık rastlanan ve vakit devir ağrılı olan bir durumdur ve çoğunlukla küçük bir tedaviyle makbul. Lakin zahir bir nispette hastada önemli çene eklemi rahatsızlığı görülebilir.

Estetik Restorasyonlar Zirkonyum ve Tam Seramik

Uzun yıllardan bu yana, diş hekimliğinde kullanılan porselenin kırılgan yapısının engellenmesi ve ağız ortamındaki çiğneme kuvvetlerine dayanabilmesi için porselen, bir metal alt yapı ile desteklenmekteydi. Ama metal alt yapı, porselenin altından yansıyarak doğal diş manzarasını engellemekte ve estetik kalitesi düşük olan restorasyonlar yapılmaktaydı. Teknolojinin gelişmesi ile günümüzde artık alt yapıları metal olan porselen restorasyonlar bölgesine, tam seramik ve zirkonyum restorasyonlar kullanılmaya başlanmıştır.

Tam seramik restorasyonlarda metal alt yapı mekanına güçlendirilmiş porselenler, zirkonyum restorasyonlarda ise zirkonya elementi kullanılmaktadır. Yapılacak olan dişin rengine nazaran bu gereçleri de renklendirmek mümkündür. Estetik kalitenin çok yüksek olduğu bu restorasyonlar uzun ömürlü ve kullanışlıdırlar. Empress yahut Zirkonyum diye isimlendirilen bu restorasyonlar sayesinde doğal dişe en yakın estetik imaj elde edilmektedir. Bu yüksek estetik kalitenin yanında ağız içindeki çiğneme kuvvetlerine karşı en az metal destekli porselenler kadar dirençli ve uzun ömürlü restorasyonlardır. Akıllıca bir halde planlandığında her türlü vakada ve ağızda tasarrufları mümkündür.
 

Similar threads

  • Soru
“Diş benzeri materyallerden yapılmış, dişlerin ön yüzünü örtmek için tasarlanmış, diş renginde, çok ince yaprak şeklinde porselenler” olarak tanımlayabileceğimiz bu işlem normal dişlerinizi örter, parlak ve güzel bir gülüş kazandırır. Günümüzün yarı saydam ve yüksek kalitede porselen laminate...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Estetik diş hekimliği tatbikleri -Dişeti estetiği -Porselen laminate veneerler -Porselen dolgular -Tam seramik kuron ve köprü tatbikleri başlıkları altında sıralanabilir. Dişeti estetiği: Gülüş tasarımı ile birlikte kıymetlendirilir. Kişinin güldüğü devir dişetlerinin görünmesi estetik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Dis Sagligi-Dis Beyazlatma Önerileri-Dis Porselenleri Bilgileri-Dis Dolgulari Bilgileri Diş hekimliğinde özellikle son yıllarda yaşanan gelişmeler ve yeni teknikler hem hasta, hem de diş hekimine önemli kazanımlar sağlıyor. Estetik diş hekimlerinin en çok başvurduğu yöntemlerden biri de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Estetik dişhekimliği; dişhekimliğinin, ağız ve diş yerini sıhhat ve estetik açıdan tekrar düzenlenmesini ele alan değerli bir branştır. Ana teması sağlıklı bir gülüş dizaynıdır. Gülüş tasarımı, insana kişisel ülkü gülüşü sıhhat ve doğallık ile yenilemektir. Kıymetli olan tıbbi kurallar dahilinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Herkes mükemmel bir gülümsemeye sahip olmak ister, fakat herkes şanslı olmayabiliyor. Ortodontik tel takması gerekmemiş şanslı insanlardan olduysanız da, dişlerinizde sigara ve kahve gibi alışkanlıklarla oluşan lekeler, kırıklar ve genel kirli bir görünüş ortaya çıkabilmektedir. Geçmişte yılda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt