Dişli İlköğretim Okulu Hakkında - Dişli İlköğretim Okulu Tanıtım - Dişli İlköğretim Okulu Resimleri - Dişli İlköğretim Okulu İletişim
Dişli İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Kasabamızda önceleri Arapça harflerle öğrenim yapan bir eğitim kurumu varmış.
Daha sonra 1925 yılında şu andaki çarşı camiinin bulunduğu yere halk kendi gücü ile bir okul yapmış.Harf devrimi ile beraber Latince harflerle öğrenime açılmış.Okul 3.sınıfa kadar olduğu için 3.sınıftan mezunlar vermiş.
1935 yılında şimdiki lisenin olduğu yere 3 dershaneli bir okul yapılmış ve bir öğretmenle öğrenime başlamış; 1938-1939 Öğrenim yılında,öğretim süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarılmış.İlk mezunlarını 1941 yılında vermiş;
Okul ihtiyaca cevap vermediği için dershaneleri bölmek suretiyle dershane sayısı 5 e çıkarılmış.1946 yılında öğretmen sayısı 3 tane olmuş,bu okul 1967-1968 öğretim yılına kadar hizmetine devam etmiş,kullanılmaz hale geldiğinden 1971 yılında okul koruma derneği tarafından yıkılmış,arsasında şimdi lise binası bulunmaktadır.
Kasabamızda şu anda 2 tane İlköğretim Okulu 1 tane de lise bulunmaktadır.
OKULUMUZDA GÖREV YAPAN MÜDÜRLER
1-Yunus Nadi Bey
2-Ahmet Bey
3-Fethi Bey
4-Cavit BAŞAK
5-Mustafa GÜLCAN
6-Şemsettin ÖZÇELEBİ
7-Muttalip ERGUN
8-Nuri GÜMÜŞ
9-Süleyman GÜVENİR
10-Muzaffer ŞİŞİK
11-Emin ERKAN
12-Ahmet Şevki GÜMÜŞ
13-İsmet ÖZKARAN
14-Hamza EVLİCE
15-İsmet ÖZKARAN (2.Kez Emekli Dönüşü)
16-Abdullah GÜMÜŞ
17-İbrahim GÜVENİR
OKULUMUZUN BİNA DURUMU
Okulun yapıldığı yer eskiden bataklık bir yerdi.3240 metrekarelik bu alan üzerine 1963 yılında 6 derslikli bir okul temeli atıldı.Temel inşaat halinde iken birkaç dafa sel baskınına uğradı.Bin bir güçlükle yapılan okul 1963-1964 öğretim yılı kasım ayında öğretime açıldı.Zemin sağlam olmadığı için bina oturmaya,çökmeye devam etti.Bu yüzden binada meydana gelen çatlaklıklar yıllar içerisinde çoğalmaya ve büyümeye başladı.Su tesisatı ve kanalizasyonu harap halde idi.Aydınlatma yeterli değil idi.Okul soba ile ısıtılmakta idi.Labaratuvar ve spor salonu yoktu.
Şimdiki Dişli İlköğretim Okulu 1994 yılı Eylül ayında temel inşaatına başlandı. Hiç ara verilmeden 1995 yılı Aralık ayının ilk haftasına kadar devam edilerek inşaat bitirildi.15 Aralık 1995 tarihinde Eğitim öğretime açıldı.1963 Kasım ayında öğretime açılan eski okul,32 yıl hizmet verdikten sonra 15 Aralık 1995 yılında Eğitim öğretime kapatılarak yıkıldı.
DERSLİK SAYISI: 12
LABARATUVAR: 1
BİLGİSAYAR LAB.: 1
SPOR SALONU: 1
ÖĞRETMEN ODASI: 1
MÜDÜR ODASI: 1
MEMUR ODASI: 1
HİZMETLİ ODASI: 1
ARAÇ ODASI: 1
MİSYONUMUZ
"BÜTÜN DERSLER ÖĞRENİLİR; BUGÜN OLMAZSA YARIN ÖĞRENİLİR. AHLAK, TERBİYE, SAYGI, VATAN, MİLLET VE İNSAN SEVGİSİ OKULDA ÖĞRENİLMEZSE HİÇ BİR YERDE ÖĞRENİLMEZ."
T.C.Milli Eğitim Bakanlığı’nın Genel Amaç ve İlkeleri doğrultusunda, en iyi eğitim ve öğretim anlayışı ile Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insana ve doğaya duyarlı, dürüst, çalışkan, kendine güvenen bireylerin yetiştiği, sevgi dolu bir ortamda, ilköğretim eğitimde en iyiyi hedefliyoruz.
VİZYONUMUZ
"BÜTÜN DERSLER ÖĞRENİLİR; BUGÜN OLMAZSA YARIN ÖĞRENİLİR. AHLAK, TERBİYE, SAYGI, VATAN, MİLLET VE İNSAN SEVGİSİ OKULDA ÖĞRENİLMEZSE HİÇ BİR YERDE ÖĞRENİLMEZ."
Çok değerli çocuklarımızın 8 yıllık temel ilköğretim eğitiminin ne denli önemli olduğunun bilinci ile çocuklarımızı eğitimle;
• Orta öğretime ve hayata hazır,
• Kendini özgürce ifade edebilen,
• Ne istediğini bilen bilinçli,
• Araştırarak öğrenmenin zevkine varan,
• Paylaşımcı ruhunu geliştirmiş,
• Günümüz teknolojisinin hayatımıza getirdiği değişimlere adapte olabilen, • Grup aktiviteleriyle işbirliğini öğrenen, grup içinde kendi gereksinimleri ve haklarıyla başkalarınınkini dengede tutabilen özgüveni gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda geliştiriyoruz.
Dişli İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Bolvadin
Okulun Telefonu: (0272) 622 30 27
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Fatih Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Dişli Kasabası
Okulun Web Adresi:
Okulun E-Posta Adresi: disliioo@hotmail.com - 413132@meb.k12.tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok
Dişli İlköğretim Okulu Resimleri :
Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr - meb.gov.tr
Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız
Dişli İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Kasabamızda önceleri Arapça harflerle öğrenim yapan bir eğitim kurumu varmış.
Daha sonra 1925 yılında şu andaki çarşı camiinin bulunduğu yere halk kendi gücü ile bir okul yapmış.Harf devrimi ile beraber Latince harflerle öğrenime açılmış.Okul 3.sınıfa kadar olduğu için 3.sınıftan mezunlar vermiş.
1935 yılında şimdiki lisenin olduğu yere 3 dershaneli bir okul yapılmış ve bir öğretmenle öğrenime başlamış; 1938-1939 Öğrenim yılında,öğretim süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarılmış.İlk mezunlarını 1941 yılında vermiş;
Okul ihtiyaca cevap vermediği için dershaneleri bölmek suretiyle dershane sayısı 5 e çıkarılmış.1946 yılında öğretmen sayısı 3 tane olmuş,bu okul 1967-1968 öğretim yılına kadar hizmetine devam etmiş,kullanılmaz hale geldiğinden 1971 yılında okul koruma derneği tarafından yıkılmış,arsasında şimdi lise binası bulunmaktadır.
Kasabamızda şu anda 2 tane İlköğretim Okulu 1 tane de lise bulunmaktadır.
OKULUMUZDA GÖREV YAPAN MÜDÜRLER
1-Yunus Nadi Bey
2-Ahmet Bey
3-Fethi Bey
4-Cavit BAŞAK
5-Mustafa GÜLCAN
6-Şemsettin ÖZÇELEBİ
7-Muttalip ERGUN
8-Nuri GÜMÜŞ
9-Süleyman GÜVENİR
10-Muzaffer ŞİŞİK
11-Emin ERKAN
12-Ahmet Şevki GÜMÜŞ
13-İsmet ÖZKARAN
14-Hamza EVLİCE
15-İsmet ÖZKARAN (2.Kez Emekli Dönüşü)
16-Abdullah GÜMÜŞ
17-İbrahim GÜVENİR
OKULUMUZUN BİNA DURUMU
Okulun yapıldığı yer eskiden bataklık bir yerdi.3240 metrekarelik bu alan üzerine 1963 yılında 6 derslikli bir okul temeli atıldı.Temel inşaat halinde iken birkaç dafa sel baskınına uğradı.Bin bir güçlükle yapılan okul 1963-1964 öğretim yılı kasım ayında öğretime açıldı.Zemin sağlam olmadığı için bina oturmaya,çökmeye devam etti.Bu yüzden binada meydana gelen çatlaklıklar yıllar içerisinde çoğalmaya ve büyümeye başladı.Su tesisatı ve kanalizasyonu harap halde idi.Aydınlatma yeterli değil idi.Okul soba ile ısıtılmakta idi.Labaratuvar ve spor salonu yoktu.
Şimdiki Dişli İlköğretim Okulu 1994 yılı Eylül ayında temel inşaatına başlandı. Hiç ara verilmeden 1995 yılı Aralık ayının ilk haftasına kadar devam edilerek inşaat bitirildi.15 Aralık 1995 tarihinde Eğitim öğretime açıldı.1963 Kasım ayında öğretime açılan eski okul,32 yıl hizmet verdikten sonra 15 Aralık 1995 yılında Eğitim öğretime kapatılarak yıkıldı.
DERSLİK SAYISI: 12
LABARATUVAR: 1
BİLGİSAYAR LAB.: 1
SPOR SALONU: 1
ÖĞRETMEN ODASI: 1
MÜDÜR ODASI: 1
MEMUR ODASI: 1
HİZMETLİ ODASI: 1
ARAÇ ODASI: 1
MİSYONUMUZ
T.C.Milli Eğitim Bakanlığı’nın Genel Amaç ve İlkeleri doğrultusunda, en iyi eğitim ve öğretim anlayışı ile Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insana ve doğaya duyarlı, dürüst, çalışkan, kendine güvenen bireylerin yetiştiği, sevgi dolu bir ortamda, ilköğretim eğitimde en iyiyi hedefliyoruz.
VİZYONUMUZ
Çok değerli çocuklarımızın 8 yıllık temel ilköğretim eğitiminin ne denli önemli olduğunun bilinci ile çocuklarımızı eğitimle;
• Orta öğretime ve hayata hazır,
• Kendini özgürce ifade edebilen,
• Ne istediğini bilen bilinçli,
• Araştırarak öğrenmenin zevkine varan,
• Paylaşımcı ruhunu geliştirmiş,
• Günümüz teknolojisinin hayatımıza getirdiği değişimlere adapte olabilen, • Grup aktiviteleriyle işbirliğini öğrenen, grup içinde kendi gereksinimleri ve haklarıyla başkalarınınkini dengede tutabilen özgüveni gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda geliştiriyoruz.
Dişli İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Bolvadin
Okulun Telefonu: (0272) 622 30 27
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Fatih Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Dişli Kasabası
Okulun Web Adresi:
Okulun E-Posta Adresi: disliioo@hotmail.com - 413132@meb.k12.tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok
Dişli İlköğretim Okulu Resimleri :