Diyet Yemegi - Havuçlu Dana Eti Tarifi Yapılışı

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Diyet Yemegi - Havuçlu Dana Eti Tarifi Yapılışı-Diyet Yemegi Tarifi-Havuçlu Dana Eti Malzemeleri

Havuçlu dana eti

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
600 gr dana kuşbaşı
3 havuç
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 defneyaprağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
* Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.

* Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.

* Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt