Dns Ayarları Nasıl Düzeltilir?

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
DNS ayarları nasıl düzeltilir? DNS ayarlarının düzeltilmesi, internet bağlantısı sorunlarını çözmek için önemlidir. İlk olarak, DNS sunucularınızı kontrol edin ve doğru IP adreslerini kullanıp kullanmadıklarınızı kontrol edin. Ardından, DNS önbelleğini temizlemek için bilgisayarınızda veya tarayıcınızda uygun komutları kullanın. Ayrıca, DNS sunucunuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. DNS sunucusunu otomatik olarak almak yerine, Google veya OpenDNS gibi hızlı ve güvenilir DNS sunucularını tercih edin. Son olarak, güncel DNS ayarlarınızı kaydedin ve internet bağlantınızı yeniden başlatın. Bu adımları takip ederek, DNS ayarlarınızı düzeltebilir ve daha hızlı ve güvenilir bir internet bağlantısına sahip olabilirsiniz.
İçindekiler

DNS Ayarları Nasıl Düzeltilir?

DNS (Domain Name System), internet üzerindeki alan adlarının IP adreslerine çevrilmesini sağlayan bir sistemdir. DNS ayarlarının doğru yapılandırılması, internet bağlantısının hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. DNS ayarlarını düzeltmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Adım: Kontrol Panelini Açın

Bilgisayarınızda veya cihazınızda bulunan “Kontrol Paneli”ni açın. Kontrol Paneli’ne erişmek için Başlat menüsünden “Kontrol Paneli”ni arayabilirsiniz.

2. Adım: Ağ ve İnternet Ayarlarına Girin

Kontrol Paneli’ni açtıktan sonra “Ağ ve İnternet” seçeneğine tıklayın. Ardından “Ağ ve Paylaşım Merkezi”ni seçin.

3. Adım: Bağlantı Ayarlarını Değiştirin

Ağ ve Paylaşım Merkezi’nde, kullandığınız internet bağlantısını temsil eden bağlantı simgesine tıklayın. Örneğin, Wi-Fi bağlantısı kullanıyorsanız Wi-Fi simgesine tıklayın.

4. Adım: Özellikler Menüsünü Açın

Bağlantı simgesine tıkladıktan sonra açılan penceredeki “Özellikler” butonuna tıklayın. Bu buton, bağlantı ayarlarını düzenlemenizi sağlar.

5. Adım: DNS Ayarlarını Değiştirin

Özellikler menüsünde, “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın. Ardından “Özellikler” butonuna tıklayın.

6. Adım: DNS Sunucu Adreslerini Ayarlayın

Açılan pencerede “Genel” sekmesine geçin ve “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin. DNS sunucu adreslerini aşağıdaki şekilde düzenleyin:
Birinci DNS: [Birinci DNS Adresi]
İkinci DNS: [İkinci DNS Adresi]
Yukarıdaki adımları takip ederek DNS ayarlarını düzeltebilirsiniz. Unutmayın, DNS ayarlarını değiştirmeden önce mevcut ayarları not almanızda fayda vardır. Ayrıca, DNS ayarlarınızı değiştirdikten sonra internet bağlantınızda herhangi bir sorun yaşarsanız, eski ayarlara geri dönebilirsiniz.

Dns Ayarları Nasıl Düzeltilir?

DNS ayarları, internet bağlantınızı hızlandırabilir veya sorunları çözebilir.
Google DNS veya OpenDNS gibi hızlı ve güvenilir DNS sunucularını kullanabilirsiniz.
Windows’ta DNS ayarlarını Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ Bağlantıları bölümünden değiştirebilirsiniz.
MacOS’ta DNS ayarlarını Sistem Tercihleri > Ağ > Gelişmiş > DNS bölümünden değiştirebilirsiniz.
Android cihazlarda DNS ayarlarını Ayarlar > Wi-Fi > İleri Ayarlar bölümünden değiştirebilirsiniz.

iPhone veya iPad’de DNS ayarlarını Ayarlar > Wi-Fi > Wi-Fi ağına dokunun > DNS bölümünden değiştirebilirsiniz.
Modem veya router’ınızın DNS ayarlarını değiştirmek için 192.168.1.1 gibi bir IP adresini tarayıcınızda açabilirsiniz.
DNS ayarlarını otomatik olarak almak için ISP’nizin DNS sunucularını kullanabilirsiniz.
Yavaş internet bağlantısı sorununu çözmek için DNS ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
DNS ayarlarını değiştirdikten sonra cihazınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt