Doğru beslen, gün boyu enerjik kal!

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Sabahları acelen olduğun içinkahvaltıyı poğaça, simit, açmayla geçiştiriyor yahut yapmıyorsun, çok acıktığın için öğlen yemeğini süratlice yiyorsun. Öğlen yemeğinden –çok değil- 1-2 saat sonra uykun geliyor, daha gün ortası olmasına rağmen! Sonrasında canın tatlı çekiyor ve tatlı yiyorsun. Bu kısır döngüden kurtulman lazım, yoksa hem iş hayatından hem de içtimaî hayattan verim alamazsın. Bu kısır döngüyü yanlışsız beslenerek kırabilirsin. Sahih beslenerek yahut hakikat seçimler yaparak gün uzunluğu enerjik kalabilirsin.

İşe öncelikle kahvaltıyla başlayalım. Vaktin varsa Türk yolu kahvaltı yapabilirsin. Kahvaltıda yumurta, peynir üzere proteinden varlıklı besinler ile tahıllı ekmek üzere lif kaynağı tüketirsen öğlen yemeğine kadar hiç acıkmazsın ve günün geri kalanı için de enerjin yüksek kalır. Kahvaltıya vaktin yoksa tam tahıllı ekmekten yapılmış bir sandviç yahut tost da şık olabilir.

Öğlen yemeğinde pilav, makarna üzere süratle kana karışan yemekler mekanına ızgara pişmiş et, tavuk yahut kuru baklagil tüketirsen gün uzunluğu tok kalmanı garantilemiş olursun. Tamamlayıcı olarak bir kase çorba (mümkünse unsuz) da eksiksiz olur. Şayet ki öğlen yemeği için gereğince vaktin yoksa yeniden tahıllı ekmekten sandviç ve ayranı düşünebilirsin.

Akşam yemeğine kadar çok acıkmamak için ara öğün yapabilirsin. Mevsiminde taze meyveler ile çiğ kuruyemiş yiyerek hem kuvvet verir hem de akşama kadar açlık yaşamamış olursun.

Akşam yemeği, günün son yemeği olduğu için öğlen ve kahvaltı öğününe nazaran daha hafif bir yemek olabilir. Mevsimine münâsib bir zerzevat yemeği, çorba ve yoğurt üçlüsü akşam için ülküdür. Mesaiye kalma yahut dışarda olma durumlarında farklı seçenekler düşünebilirsin. Mesela sütle yahut yoğurtla hazırlanmış 1 kase tam tahıllı kahvaltılık gevrek yahut dışardaysan 1 kase çorba ile ızgara tavuk, balık da hoş seçenekler olabilir.

Gece televizyon önünde abur cubur yemek fikrini bir kenara koyalım. Akşam yemeğinden sonra sağlıklı atıştırmalıkları deneyebilirsin. Küçük bir kase az yağlı patlamış mısır, çiğ kuruyemiş yahut leblebi, taze meyveler yahut sütlü kahve üzere seçenekleri çoğaltabiliriz doğal ki.

Boş kalori kaynağı tatlılar yahut abur cubur yiyecekleri sağlıklı seçeneklerle değiştirirsen kendindeki değişimi hem sen hem de çevrendekiler sendeki değişimi fark edecek. Güçlükle değil, yapman gereken yalnızca hakikat beslenmek...
 
Üst Alt