Dondurmak bahcenizden ya da manavlardan aldığınız domatesleri taze olarak korumanın en kolay ve guvenilir yoludur İşte domateslerinizi dondururken yapmanız gerekenler;
Dondurarak yazınki taze tadını ve icindeki besin oğelerini koruyabilirsiniz ve kış aylarında da bu domateslerle lezzetli corbalar, soslar hazırlayabilirsiniz
İşte domateslerinizi dondururken yapmanız gerekenler;
1 Sapı olgunlaşmış domates en tazesi ve iyisidir Kendi domateslerinizi yetiştiremiyorsanız pazarda koylulerin kendilerinin sattığı domateslerden almalısınız Renkleri canlı kırmızı olan ve yumuşak olmayan domatesleri secin
2 Domatesleri akan suyun altında teker teker ovalayarak yıkayın Domatesin organik olduğundan emin değilseniz tarım ilaclarını cıkarmak icin meyvesebze temizleyicisi damlattığınız suda yıkayın ve iyice durulayın
3 Domateslerin saplarını cıkarın Eğer saplar kolay cıkmıyorsa, dikkatli bir şekilde bıcakla kesip cıkarın
4 Tencereyi suyla doldurun ve hızlıca kaynatın Suyun icin bir kerede 23 domatesi batırın Yaklaşık 30 saniye sonra kabukları yumuşamaya başlayınca bir kaşık yardımıyla domatesleri tencereden cıkarın
5 Hemen domatesleri buzlu suyun icine daldırın Bu işlem domateslerin pişmesini ve yumuşamasını onleyecektir
6 Domateslerinizin kabuklarını soyduktan sonra butun, yarım ya da kucuk kucuk doğranmış şekilde dondurabilirsiniz
7 Domatesleri buzdolabı poşetinin uzerinde yaklaşık 2,5 santimetre boşluk kalacak şekilde doldurun Fermuarlı poşetler havayı sıkıştıracağı icin daha iyi bir secenektir
8 Poşetleri duz bir yere dondurucunuzun istediğiniz yerine yerleştirin Donmuş domatesler 1 yıldan uzun sure taze kalacaklar Boylece lezzetli corbalar, soslar ve yemekler yapabileceksiniz
Dondurarak yazınki taze tadını ve icindeki besin oğelerini koruyabilirsiniz ve kış aylarında da bu domateslerle lezzetli corbalar, soslar hazırlayabilirsiniz
İşte domateslerinizi dondururken yapmanız gerekenler;
1 Sapı olgunlaşmış domates en tazesi ve iyisidir Kendi domateslerinizi yetiştiremiyorsanız pazarda koylulerin kendilerinin sattığı domateslerden almalısınız Renkleri canlı kırmızı olan ve yumuşak olmayan domatesleri secin
2 Domatesleri akan suyun altında teker teker ovalayarak yıkayın Domatesin organik olduğundan emin değilseniz tarım ilaclarını cıkarmak icin meyvesebze temizleyicisi damlattığınız suda yıkayın ve iyice durulayın
3 Domateslerin saplarını cıkarın Eğer saplar kolay cıkmıyorsa, dikkatli bir şekilde bıcakla kesip cıkarın
4 Tencereyi suyla doldurun ve hızlıca kaynatın Suyun icin bir kerede 23 domatesi batırın Yaklaşık 30 saniye sonra kabukları yumuşamaya başlayınca bir kaşık yardımıyla domatesleri tencereden cıkarın
5 Hemen domatesleri buzlu suyun icine daldırın Bu işlem domateslerin pişmesini ve yumuşamasını onleyecektir
6 Domateslerinizin kabuklarını soyduktan sonra butun, yarım ya da kucuk kucuk doğranmış şekilde dondurabilirsiniz
7 Domatesleri buzdolabı poşetinin uzerinde yaklaşık 2,5 santimetre boşluk kalacak şekilde doldurun Fermuarlı poşetler havayı sıkıştıracağı icin daha iyi bir secenektir
8 Poşetleri duz bir yere dondurucunuzun istediğiniz yerine yerleştirin Donmuş domatesler 1 yıldan uzun sure taze kalacaklar Boylece lezzetli corbalar, soslar ve yemekler yapabileceksiniz