S
SoruCevap
Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Kırmızı mercimek
Pirinç
Bulgur
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 litre su
Tuz
Üzeri sosu için;
Pulbiber
Nane
Tereyağ
Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Resimde paylaştığım üzere bir çay bardağına mercimek bulgur pirinç koyuyoruz yıkıyoruz.
Sonra tencereye tereyağımızı alıp, salça ile kavuruyoruz üzerine yıkadığımız bakliyatları koyuyoruz.
Tekrar kavurup, suyunu koyuyoruz, tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz.
İyice özleşince ister blendırdan geçirebilirsiniz isterseniz taneli bırakabilirsiniz.
Ben blendırdan geçirdim en son küçük tavada pul biber ve naneyi yakıp üstüne döküyoruz. Afiyet olsun yapanlara
Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kırmızı mercimek
Pirinç
Bulgur
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 litre su
Tuz
Üzeri sosu için;
Pulbiber
Nane
Tereyağ
Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Resimde paylaştığım üzere bir çay bardağına mercimek bulgur pirinç koyuyoruz yıkıyoruz.
Sonra tencereye tereyağımızı alıp, salça ile kavuruyoruz üzerine yıkadığımız bakliyatları koyuyoruz.
Tekrar kavurup, suyunu koyuyoruz, tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz.
İyice özleşince ister blendırdan geçirebilirsiniz isterseniz taneli bırakabilirsiniz.
Ben blendırdan geçirdim en son küçük tavada pul biber ve naneyi yakıp üstüne döküyoruz. Afiyet olsun yapanlara
Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı