Dr.Ömer Coşkun’un Çörek Otuyla Zayıflama Önerileri

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Dr.Ömer Coşkun’un Çörek Otuyla Zayıflama Önerileri

Dr.Ömer Coşkun kilo problemleri olanlara yardımcı olacak önerisi Çörek otu ile zayıflama…Hafta içi hergün katıldığı Sevgili İkbal Gürpınar’ın programında anlattığı bu bitkisel zayıflama yöntemiyle fazla kilolardan kurt ulunabileceğini belirtti.

Uygulanışı:



Kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşigi çörek otunu(yaklaşik 1 gr.)havanda dövülüp ezildikten sonra tüketilmesinin ya da yine yemeklerden yarım saat önce yarım tatlı kaşigi çörek otu yağının tüketilmesinin iştahın kapanması ve kilo verme üzerinde çok etkili olacağı belirtiliyor.Günde 3 ögün tekrarlanması önerilen bu yöntemle ayda 4-6 kilo verileceği de belirtiliyor.

Dr.Ömer Coşkun Çörek otunun özellikle ezilerek tüketilmesinin önemi de vurgularken,ezilmeden ve çignenmeden tüketilen çörek otunun midede açılmasının ve tok tutmasının mümkün olmayacağını da sözlerine ekliyor.
Çörek Otu yağını kullanmak isteyecekler için ise belirtilen bir ayrıntı ise,%100 saf,ilk ve soğuk sıkım olarak tercih edilmesi…
Çörek Otu üzerinde yapılan bilimsel çalismalarda çörek otunun iştah kapattığı,karaciğeri temizleyip sindirimi hızlandırdığı,(Lubricat)Yağlayıcı özelligi nedeniyle bağırsaklardan yiyeceklerin geçişini hızlandırdığı yani müshil etkisi olan,anti-obezite olan bir bitki olduğu gibi veriler alındığı belirtiliyor.

Çörek Otunun zayıflama üzerindeki etkileri için Dr.Ömer Coşkun’un bir açıklaması da şu;



Yediklerimizin bağırsaklardan 28 saatte geçmekte olduğu,çörek otu gibi içeriğinde müsil etkisi barındıran yiyeceklerin,bağırsak duvarlarını kayganlaştırarak besinlerin daha hızlı geçmesini sağlamaktadır.Besinler sindirim sisteminden daha hızlı geçtiğinde yararlanma oranının daha az olduğu içinde kilo kaybının gerçekleştiği belirtiliyor.

Dr.Ömer Coşkun Çörek Otu kullanımı sırasında yemek miktarının da artırılmamasının öneminin de üzerinde dururken içindeki kimyasal maddeleri de şöyle açıklıyor.
‘Alpha-Spinasterol,Arabic-asid,asparagine,campasterol,carvone,cymene,d-limonene,dheydroascorbic-acid,eico sadieonic-acid,hederagenin,lipase,melanthigenin,melanthin,nigellin,nigellone,phytosterols,
thymohydroquinone,thymoquinone…’

Çörek Otunun diğer faydaları…
Bu kimyasal maddelerden sadece ‘thymoquione’nin etkilerinin astım,bronşit,alerji,eklem iltihabı,romatizma gibi rahatsızlıklara iyi geldiği ayrıca,bakterilere karşi,antioksidan(zararlı oksitlenmeye karşi)kansere karşi,safra yollarını boşaltıcı etkisi olduğu da belirtiliyor…
Ürik asidi azaltıcı etkisi olan Çörek otunun Dünya Sağlık Örgütünün önerdigi Omega 3 yap asitlerinin de birbirlerine olan oranlarını koruduğu Dr.Ömer Coşkun’un eklediği önemli ayrıntılar arasında….

Alıntı
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt