Son konular

Dualarımız Nasıl Olmalı ?

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır
Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeliyiz, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmeliyiz Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz

İki cihan güneşi Peygamber Efendimiz (sav) ; Hadis-i şeriflerinde buyuruyor ki:

Haram lokmadan sakınınız ;
Haramdan sakının! Midesine haram lokma girenin kırk gün duası kabul olmaz [Taberani]

Duanızın kabul olması için helal lokma yiyiniz Çok kimse vardır ki , yedikleri ve giydikleriharamdır Sonra ellerini kaldırıp dua ederler Böyle dua nasıl kabul olunur ? [Sira]

Duanın kabul olması için iki şey gerekir Duayı ihlas ile yapmalıdır Yediği ve giydiği helalden olmalıdır Müminin odasında, haramdan bir iplik varsa, bu odada yaptığı dua kabul olmaz [Tergibus-salat]

İtikadı’nız düzgün olmalıdır ;
Sapıkların, mezhepsizlerin yani , Bidat ehlinin duası ve ibadetleri kabul olmaz [Ibni Mace]

Uyanık kalple ve kabul edileceğine inanarak dua ediniz ;
Allah’a (cc), kabul edileceğine tam inanarak dua ediniz , Biliniz ki, Allah-u teala gafil bir kalb ile yapılan duayı kabul etmez [Sira]

Dualarim nicin kabul olmuyor demeyiniz ;
Allah (cc), duanızı kabul eder Dua ettim, hala duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz ! Allah’tan çok isteyiniz Çünkü ; kerem sahibinden istiyorsunuz [Buhari]

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez Onun için duaya devam edilmelidir , Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır

Hadis-i şerifte buyruldu ki :

Mümin dua edince ; Allah (cc) Cebrail’e , " Ben onu seviyorum , isteğini hemen yerine getirme "
Facir, (günahkar) dua edince de ; "Ben onun sesini sevmiyorum İsteğini hemen yerine getir" buyurur [Ibni Neccar]

Şu halde , duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir

Bela gelmeden once cok dua etmeliyiz ;
Sıkıntılı iken duasının kabul edilmesini isteyen, refah zamanında çok dua etsin [Tirmizi]

Duaya hamd ve salavatla başlayınız ;
Ey namaz kılan, acele ettin Namaz kıldıktan sonra dua ederken önce Allah-u tealaya layık olduğu şekilde hamd et, sonra bana salâvat getir, sonra dua et [Tirmizi]

Yalvararak dua ediniz ;
Gafil olan kalb ile yapılan dua makbul değildir [Tirmizi]

Hz Davut zamanında kuraklık oldu Halk dua etmek için aralarından üç Alim'i seçtiler Alimlerin duaları şöyle idi ;

Alim'lerden biri şöyle dua etti : Ya Rabbi , Kitabında kendimize zulmedenleri affetmemizi bildirdin İste biz, nefislerimize zulmettik Senden af diliyoruz Bizi affet ,
İkinci alim'in duası da şöyle : Ya Rabbi , Kitabında köleleri, azat etmemizi bildirdin İste biz kul olarak huzurundayız Bizleri azat eyle ,
Üçüncü alim de şöyle dua etti : Ya Rabbi, Kitabında, kapımıza gelen sail’i kovmamamızı, yüz çevirmememizi bildirdin İste biz de sail olarak huzurundayız Senden rahmet istiyoruz Bizi bos çevirme
Alim'lerin Duaları kabul olarak rahmet yağdı

Günah islemeyen dil ile dua ediniz ;
Peygamber efendimiz (sav) ; Allah (cc) günah işlemeyen dil ile dua edin buyurdu
Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince ;
Birbirinize dua edin , Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir diye buyurdu [Tergibus-salat]

İki cihan güneşimiz sevgili Peygamberimizin hadislei doğrultusunda dua edelim İnşa Allah

ALLAH KABUL ETSIN !

Üst Alt