Dunya sağlık orgutunun sağlık alanındaki faaliyetleri

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
Orgutun amacları vardır ve bu amacları yerine getirmek icin uygulanan gorevler

Sağlık alanında uluslararası nitelik taşıyan calışmalarda yonetici ve koordinator makam sıfatıyla hareket etmek
BM, İhtisas Kuruluşları, sağlık idareleri, meslek grupları ve keza uygun gorulecek diğer orgutlerle fiili bir işbirliği kurmak ve surdurmek
Hukumetlere, istek uzerine, sağlık hizmetlerinin guclendirilmesi icin yardım yapmak
Uygun teknik yardım yapmak ve acil durumlarda, hukumetlerin istekleri ya da kabulleri ile gereken yardımı yapmak
BM’in isteği uzerine, manda altındaki ulkeler halkı gibi ozelliği olan topluluklara sağlık hizmetleri goturmek ve acil yardımlar yapmak ya da bunların sağlanmasına yardım etmek
Epidemiyoloji ve istatistik hizmetleri de dahil olmak uzere gerekli gorulecek idari ve teknik hizmetleri kurmak ve surdurmek
Epidemik, andemik vb hastalıkların ortadan kaldırılması yolundaki calışmaları teşvik etmek ve geliştirmek
Gerektiğinde diğer İhtisas Kuruluşları ile işbirliği yaparak kazalardan doğan zararları onleyebilecek onlemlerin alınmasını teşvik etmek
Gerektiğinde diğer İhtisas Kuruluşları ile işbirliği yaparak, beslenme, mesken, eğlence, ekonomik ve calışma koşullarının ve cevre sağlığı ile ilgili diğer butun unsurların iyileştirilmesini kolaylaştırmak
Sağlığın geliştirilmesine katkıda bulunan bilim ve meslek grupları arasında işbirliğini kolaylaştırmak
Uluslararası sağlık sorunlarına ilişkin sozleşmeler, anlaşmalar ve tuzukler teklif etmek, tavsiyelerde bulunmak ve bunlardan dolayı Orgut’e duşebilecek ve amacına uygun gorevleri yerine getirmek
Ana ve cocuk sağlığı ve refahı lehindeki hareketleri geliştirmek, ana ve cocuğun tam bir değişme halinde bulunan bir cevre ile uyumlu halde yaşamaya olan kaabiliyetlerini arttırmak
Ruh sağlığı alanında ozellikle insanlar arasında uyumlu ilişkilerin kurulmasına ilişkin her turlu faaliyetleri kolaylaştırmak
Sağlık alanında araştırmaları teşvik ve rehberlik etmek
Sağlık, tıp ve yardımcı personelin oğretim ve yetiştirilme normlarının iyileştirilmesini kolaylaştırmak
Gerekirse diğer ihtisas kuruluşları ile işbirliği yaparak kamu sağlığı, hastane hizmetleriyle sosyal guvenlik de dahil koruyucu ve tedavi edici tıbbi bakıma ilişkin idari ve sosyal teknikleri incelemek ve tanıtmak
Sağlık alanında her turlu bilgi sağlamak, tavsiyelerde bulunmak ve yardımlar yapmak
Sağlık bakımından aydınlatılmış bir kamuoyu oluşumuna yardım etmek
Hastalıkların, olum nedenlerinin kamu sağlığı uygulama metotlarının uluslararası nomanklaturlerini tayin etmek ve ihtiyaca gore yeniden gozden gecirmek
Teşhis yontemlerini gerektiği kadar standart hale getirmek
Yiyeceklere, biyolojik, farmasotik ve benzeri urunlere ilişkin uluslararası normlar geliştirmek, kurmak ve bunların kabulunu teşvik etmek

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt