Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Dünyanın merkezinde ağırlık Sıfır mı?
Evet, dünyanın yüzeyinden merkezine doğru indikçe yer çekimi azalacaktır. Yüzeyden uzaklaştıkça da yer çekimi azalır.Dünyanın çekirdeği kırılırsa ne olur?
İç çekirdek her binn yılda yaklaşık olarak bir santimetre büyür ve büyüdükçe de daha fazla ısı kazanır. Radyoaktif izotopların bozulması da çekirdeğe ayrıca ısı kazandırır. Eğer çekirdek tamamen soğursa, gezegenimiz de soğuyacak ve ölecektir.Bilen Bey 0 Burada dünyanın merkezinin yerkabuğunun kaç km altında olduğunu sormak istediyseniz, cevap 6731 km dir.Eğer dünyanın merkezini oluşturan diskin çapını sormak istediyseniz de 1231 km dir.
Dünyanın çekirdeği nasıl bulundu?
Dünyanın çekirdeği nasıl bulundu?– Depremler sırasında oluşan sismik basınç dalgalarının Dünya’nın katmanlarındaki yayılımı incelenerek bu katmanların ortalama yoğunluğu hesaplanabiliyor. – Dünya’nın merkezine gönderilen sismik dalgalar dış çekirdeğin sıvı olduğunu gösteriyor.
Dünyanın merkezine gidildikçe ağırlık artar mı?
Dünyanın merkezine gidildikçe ağırlık artar mı?Cisimlerin ağırlığı yerin merkezine yaklaştıkça artıyor, uzaklaştıkça azalıyormuş. Dünyanın şeklinden dolayı da bir cisim kutuplarda daha ağırken, Ekvator’da daha hafif olurmuş.
Dünya iç ısısını kaybederse ne olur?
İç çekirdek her bin yılda yaklaşık olarak 1 santimetre büyür ve büyüdükçe de daha fazla ısı kazanır. Radyoaktif izotopların bozunması da çekirdeğe ayrıca ısı kazandırır. Eğer çekirdek tamamen soğursa, gezegenimiz de soğuyacak ve ölecektir.Yer kabuğu kaç kilometredir?
Karalarda daha kalın (35–40 km), Tibet Platosunda ise 70 km, deniz ve okyanus tabanlarında ise daha ince (8–12 km) olan yer kabuğunun ortalama kalınlığı 33 km kadardır. Kimyasal bileşimi ve yoğunluğu birbirinden farklı iki kısımdan meydana gelir.Yer çekirdeği, Dünya’nın en iç kısmını oluşturur. En kalın yer katmanıdır (geosfer). Mantodan Wiechert-Gutenberg süreksizliği ile ayrılır. 2.890 kilometre derinlikten Dünya’nın merkezine (6.370 km) kadar uzanır; yani 3.480 kilometre kalınlıktadır.
Dünyanın çekirdeğini kim buldu?
Dünyanın çekirdeğini kim buldu?Yerküre’nin iç çekirdeğini keşfeden bilimkadını: Inge Lehmann (13 Mayıs 1888 – 21 Şubat 1993) 2016 Yerküre’nin iç çekirdeğinin Inge Lehmann tarafından bulunuşunun 70. yılı.