E Devlet üzerinden barkodlu nüfus kayıt örneği nasıl alınır? E Devlet barkodlu nüfus kayıt örneği alımı için öncelikle E Devlet sistemine giriş yapmalısınız. Ardından “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri” kategorisine girerek “Nüfus Kayıt Örneği” seçeneğini seçin. Kimlik doğrulama adımlarını tamamladıktan sonra, talep ettiğiniz bilgileri doldurun ve kaydet butonuna tıklayın. Barkodlu nüfus kayıt örneği talebiniz alındıktan sonra size verilen barkod numarasıyla ilgili belgeyi herhangi bir PTT şubesinden temin edebilirsiniz. Bu şekilde E Devlet üzerinden barkodlu nüfus kayıt örneği alabilirsiniz.
İçindekiler
1. Adım: E Devlet Kapısı’nın resmi internet sitesine giriş yapın.
2. Adım: E Devlet Kapısı’na giriş yapabilmek için e-Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik kimlik kartı ile giriş yapabilirsiniz. Seçtiğiniz yöntemle giriş yapın.
3. Adım: E Devlet Kapısı’na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Nüfus Kayıt Örneği” yazın.
4. Adım: Arama sonuçlarında “Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama” seçeneğini bulun ve tıklayın.
5. Adım: Açılan sayfada kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz şekilde girin. Kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi de girmeniz gerekebilir.
6. Adım: Bilgilerinizi doğru girdikten sonra “Sorgula” veya benzeri bir butona tıklayın.
7. Adım: Nüfus kayıt örneği bilgileriniz ekranda görünecektir. Bu sayfada barkodlu nüfus kayıt örneğini indirebilir veya çıktı alabilirsiniz.
8. Adım: İndirmek istediğiniz takdirde “İndir” veya benzeri bir butona tıklayın.
9. Adım: İndirilen dosyayı açarak barkodlu nüfus kayıt örneğinizi görüntüleyebilir ve çıktı alabilirsiniz.
10. Adım: Çıktı almak istediğiniz takdirde belgenizi bir yazıcıya bağlayarak çıktı alabilirsiniz.
Bu adımları takip ederek E Devlet üzerinden barkodlu nüfus kayıt örneğinizi kolaylıkla alabilirsiniz. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, E Devlet Kapısı’nın destek hattından yardım alabilirsiniz.
E Devlet Üzerinden Barkodlu Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır?
Barkodlu nüfus kayıt örneği almak için E Devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir.
Nüfus kayıt örneği alabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E Devlet şifrenizi kullanmanız gerekmektedir.
E Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği almanın ücretsiz olduğunu unutmayın.
Nüfus kayıt örneği almak için barkodlu nüfus cüzdanınızın olması gerekmektedir.
İçindekiler
E Devlet üzerinden barkodlu nüfus kayıt örneği almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Adım: E Devlet Kapısı’nın resmi internet sitesine giriş yapın.
2. Adım: E Devlet Kapısı’na giriş yapabilmek için e-Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik kimlik kartı ile giriş yapabilirsiniz. Seçtiğiniz yöntemle giriş yapın.
3. Adım: E Devlet Kapısı’na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Nüfus Kayıt Örneği” yazın.
4. Adım: Arama sonuçlarında “Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama” seçeneğini bulun ve tıklayın.
5. Adım: Açılan sayfada kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz şekilde girin. Kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi de girmeniz gerekebilir.
6. Adım: Bilgilerinizi doğru girdikten sonra “Sorgula” veya benzeri bir butona tıklayın.
7. Adım: Nüfus kayıt örneği bilgileriniz ekranda görünecektir. Bu sayfada barkodlu nüfus kayıt örneğini indirebilir veya çıktı alabilirsiniz.
8. Adım: İndirmek istediğiniz takdirde “İndir” veya benzeri bir butona tıklayın.
9. Adım: İndirilen dosyayı açarak barkodlu nüfus kayıt örneğinizi görüntüleyebilir ve çıktı alabilirsiniz.
10. Adım: Çıktı almak istediğiniz takdirde belgenizi bir yazıcıya bağlayarak çıktı alabilirsiniz.
Bu adımları takip ederek E Devlet üzerinden barkodlu nüfus kayıt örneğinizi kolaylıkla alabilirsiniz. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, E Devlet Kapısı’nın destek hattından yardım alabilirsiniz.
E Devlet Üzerinden Barkodlu Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır? |
E Devlet kapısına giriş yaparak T.C. kimlik numaranızla nüfus kayıt örneği alabilirsiniz. |
Nüfus kayıt örneği almak için E Devlet şifrenize ihtiyaç duyarsınız. |
E Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği almak ücretsizdir. |
Nüfus kayıt örneğini alabilmek için barkodlu nüfus cüzdanınızın olması gerekmektedir. |
T.C. kimlik numaranızı ve E Devlet şifrenizi kullanarak barkodlu nüfus kayıt örneği alabilirsiniz. |
Barkodlu nüfus kayıt örneği almak için E Devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir.
Nüfus kayıt örneği alabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E Devlet şifrenizi kullanmanız gerekmektedir.
E Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği almanın ücretsiz olduğunu unutmayın.
Nüfus kayıt örneği almak için barkodlu nüfus cüzdanınızın olması gerekmektedir.