Son konular

Ege Berensel Kimdir - Ege Berensel Biyografisi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Ege Berensel Kimdir - Ege Berensel Resimleri - Ege Berensel Biyografisi - Ege Berensel Hakkında

1968 yılında Muğla’da doğdu. ODTÜ Elektrik Elektronik, Endüstriyel Tasarım bölümlerinde okudu. Ulus Baker ile birlikte Öteki Yayınları için “Sinema” “Anarşizm” ve “Deleuze Dersleri” dizilerinin editörlüğünü yaptı. Sinema dergisi 25. Kare’nin kurucularındandır. Şiirleri, yazıları ve çevirileri Edebiyat ve Eleştiri, Zinhar, Siyahi ; sinema yazıları 25 Kare, Sinemasal, Kısa Devre, gibi dergilerde yayınlandı. Yaptığı deneysel videolar ve belgeseller, çeşitli ulusal ve uluslar arası yarışmalarda ödüller aldı. Angela Melitopoulos ve Maurizio Lazzarato’yla birlikte bir film yapma kolektifi olan “Timescapes” projesinde yer aldı. Bu gurubun ürettiği B-ZONE: Becoming Europe and Beyond (B-BÖLGESİ: Avrupa Oluş ve Ötesi) adlı kitabın yazarlarındandır. Hüseyin Cöntürk'ün 2. Cilt halinde YKY tarafından basılan Çağının Eleştirisi'ni yayına hazırlamıştır.

Similar threads

• Soru
Ege Berensel Kimdir - Ege Berensel Resimleri - Ege Berensel Biyografisi - Ege Berensel Hakkında 1968 yılında Muğla’da doğdu. ODTÜ Elektrik Elektronik, Endüstriyel Tasarım bölümlerinde okudu. Ulus Baker ile birlikte Öteki Yayınları için “Sinema” “Anarşizm” ve “Deleuze Dersleri” dizilerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Hasanali Yıldırım Kimdir - Hasanali Yıldırım Resimleri - Hasanali Yıldırım Biyografisi - Hasanali Yıldırım Hakkında Hasanali Yıldırım, (d. 22 Ekim 1966, Rize, Türkiye), Türk yazar. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Bilim Tarihi okudu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Ali Saydam Kimdir - Ali Saydam Resimleri - Ali Saydam Biyografisi - Gazeteci Ali Saydam Ali Saydam (d. 14 Aralık 1946, Ankara), Türk gazeteci, yazar, halkla ilişkiler ve iletişim uzmanı. 1965 yılında İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu. 1965-1974 yılları arasında Bern Üniversitesi'nde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
  • Soru
M. Nedim Hazar Kimdir - M. Nedim Hazar Resimleri - M. Nedim Hazar Biyografisi - M. Nedim Hazar Hakkında M. Nedim Hazar, (d. 1966 Şanlıurfa) gazeteci, yazar, sinema eleştirmeni. İlk, orta, lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamladı. 1986 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Hasanali Yıldırım Kimdir - Hasanali Yıldırım Resimleri - Hasanali Yıldırım Biyografisi - Hasanali Yıldırım Hakkında Hasanali Yıldırım, (d. 22 Ekim 1966, Rize, Türkiye), Türk yazar. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Bilim Tarihi okudu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt