Ege Bölgesi - Ege Bölgesinin Doğal Güzellikleri Nelerdir

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Ege Bölgesinin Doğal Güzellikleri Nelerdir-Ege Bölgesinin DOgal GÜzellikleri-Ege Bölgesi

Ege Bölgesi' nin şirin tatil beldesi Ören, Balıkesir' in Burhaniye ilçesine bağlıdır. Edremit Körfezi' nin tam ortasında bulunan ve güneyinde tatil cenneti

Ayvalık, kuzeyinde ise Tanrı Zeus' un ve Sarı Kız Efsanesi' nin doğduğu yer olan Kaz Dağları ile çevrilidir. Türkiye' nin en geniş plajlarından birine sahip
olan Ören antik Adrimittion şehrinin üzerine kurulmuş bir höyük özelliği taşımaktadır. Üzerinde yürüdüğünüz caddelerin ve içinde yaşadığınız evlerin
altında yaşamakta olan tarihi hissetmenin verdiği haz Ören' in temiz denizi, doğal güzellikleri ve halkının misafirperverliğiyle birleşince, neden Ören' i tercih
ettiğiniz anlaşılır. Ayrıca, zeytinin anavatanı olan Ören' de her yaz Ağustos ayının ilk haftası düzenlenen Burhaniye - Ören Turizm ve Zeytin Festivali' ne
Türkiye' nin ünlü sanatçıları iştirak etmekte ve Edremit Körfezi' nin güzelliği eşliğinde tam bir müzik şöleni yaşanmaktadır.

Discoları, barları, deniz manzaralı restaurantları ve daha pek çok sosyal faaliyet imkanları ile tatilin tadını en iyi Ören' de çıkarırsınız.

Muğla, Manisa ve Uşak

Egenin incileri, turizme damgasını vuran Muğla, mesir macunuyla ünlü Manisa ve Karun hazinelerine ev sahipliği yapan Uşak, tarihi ve doğal güzellikleriyle yeni konuklarını bekliyor.

Datça, Dalaman, Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Milas gibi ilçeleriyle turizme damgasını vuran Muğla, tarihe ışık tutan antik dönemlere ait eserleriyle de göz dolduruyor. Manisa, ünlü mesir macunu ve ağlayan kaya Niobe ile ziyaretçilerini tarihin sayfalarında gezdiriyor. Karun hazinelerine ev sahipliği yapan Uşak, Ulubey kanyonları ve kaplıcalarıyla konuklarını ağırlıyor.

MUĞLA

Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden Muğlada doğanın eşsiz güzellikleri, tarihe ışık tutan eserlerle birarada bulunuyor.

Dünyaca ünlü plajları, masmavi denizi, altın rengindeki kumu, bitki örtüsüyle tatilcileri kendisine hayran bırakan ve adeta bağımlılık oluşturan Muğla nın ilçeleri, deniz ve güneşin yanı sıra tarihi eserleri ve her kesime hitap eden çeşitli aktiviteleriyle turistleri kendine çekiyor.


Ege ile Akdenizin buluştuğu Datçada, yarımadanın bir yüzü Ege Denizine, diğer yüzüyse Akdenize bakıyor. Yat limanı, sakin koyları ve Knidos Antik Kentinin bulunduğu ilçede, taş evler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Mavi yolculuğa çıkanların uğrak yeri olan Datça koyları, 13 kilometre uzunluğundaki plajlar sayesinde karayla buluşuyor.
Son yıllarda turizm açısından hareketlenen Dalaman, özellikle Kapıdağ Yarımadasının çevresindeki koylarıyla vazgeçilmez bir tatil cenneti... Raftinge elverişli Dalaman Çayı, farklı zorluk derecesine sahip parkurlarıyla sporseverlere heyecanlı saatler yaşatıyor.
Yeşille mavinin benzersiz buluşmasının yaşandığı Fethiye, hem tarihi hem de doğal güzellikleri bağrında yaşatıyor. Antik Çağda Telmessos Kahinler Kenti olarak ünlenen bölge, ilçenin sırtını dayadığı dağın yamaçlarından körfeze kadar uzanan geniş alanda yer alıyor. Amintas Kral Mezarları, Cadianda, Letoon, Pınara, Patara gibi antik kentleri, Tunç, Arkaik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin yer aldığı müze, tarihe ışık tutarken, Osmanlı dönemine ait eserlere de ilçede ve çevresinde rastlanıyor. Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi gibi doğal güzelliklerin yer aldığı Fethiye, macerayı ve keşfetmeyi sevenleri Saklıkent ile buluşturuyor. Kayalık ve çamlık vadide gerçekleştirilecek zorlu bir tırmanıştan sonra ulaşılan Kelebekler Vadisinde milyarlarca kelebeğin kayaları, ağaçları ve yaprakları şal gibi örttüğünü görmek mümkün olabiliyor.

DOĞA HARİKASI ÖLÜDENİZ

Kıpırtısız duran, doğa harikası Ölüdeniz, büyülenmiş gibidir. Dibinde tek bir yosun bile bulunmayan ve beyaz kumla örtülü Ölüdenizde suyun ve kumun kırdığı ışık, suya turkuaz rengini verir. Çamların gölgesi, bu rengi daha canlı hale getirir. Yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan Ölüdeniz, havadan da bu güzelliğin tadına varılmasını sağlar.
Mavi yolculuk için Göcek koylarını tercih eden yatlar, beldede her türlü hizmeti bulabiliyor.

Ortacanın Dalyan Beldesindeki İztuzu Plajı, Caretta Carettaların üreme alanı olarak tercih ettiği dünyanın sayılı plajlarındandır. Bu belde ayrıca, çamur banyolarıyla çok sayıda turisti ve ünlü ismi kendine çekmiştir.


Eğlence hayatı, tarih ve doğayı aynı mekanda buluşturan Bodrum, yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği tatil yerlerindendir. İlçede Halikarnassos ile 12 antik kent bulunmaktadır. Bodrumda deniz,güneş ve tarihin yanı sıra çeşitli su sporları ve aktivitelere de imkan sağlanmaktadır. Ayrıca Sualtı Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerin ilgi odağı olmaktadır. Muğlada denizden 800 metre yüksekte bulunan Kavaklıderede hem elişleri yapılır hem de yörük kültürü, yayla şenliklerinde ve düğünlerde yaşatılır.
Mavilin ve yeşilin binlerce tonunu bir arada bulunduran, koyları ve doğal limanlarıyla özellikle mavi yolculuk sevenler için tercih edilen bir tatil cenneti olan Marmaris, Physkos, Loryma, Cedrae, Erinegibi tarihi kentlere de ev sahipliği yapmaktadır
Tarihi kalıntıları, eski evleri ve zengin doğasıyla Milas, Muğlanın görülmeye değer ilçelerinden biridir. İlçedeki müzede, Stratonikea kazılarında bulunan eserler, İassos kazılarında bulunan kaplar görülebilir. Kuzey bölgesinde kalan Labranda, Türkiyenin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri.

UYKU VADİSİ, BELEN KAHVESİ

Milastan Bodruma giderken, yol üzerinde bulunan Gökçeler Köyünden ulaşılan Uyku Vadisi, günübirlik turların önemli parkurlarındandır. Bölgede valilik tarafından tema parkı oluşturulmasıçalışmaları devam eden vadi, ziyaretçilerinin, bol oksijen ve yeşil dokuyla rehavete kapılıp uykuya dalmaları sonucu bu isimle ünlendi.
Muğla merkeze bağlı eski adıyla Gevenes, yeni adıyla Çaybükü Köyünde bulunan Belen Kahvesi de turistik açıdan ziyaret edilebilecekilginç mekanlar arasında yer alıyor. Aslında ilginç olan bina değil, binanın hikayesi... Severek söylenen Ormancı Türküsü bu kahvede yaşanan olaylar sonrasında, türküleştirilerek herkesin diline dolanmış. 1946 yılında yaşanan ve cinayetle sonuçlanan üzücü olay sonrasında uzun süre bakımsız kalan ve yıkılan kahve, valilik tarafından onarılarak turizme kazandırıldı.


Doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra Muğla, zengin yöresel yemek kültürü, balıkları ve çeşit çeşit gözlemeleriyle de ziyaretçilerine değişik seçenekler sunuyor.
Ege Bölgesinin tarihi ve doğasıyla göz dolduran kentlerinden Manisa, ünlü mesir macunu, Ağlayan Kaya Niobe ve Spil Dağındaki turizm çeşitliliğiyle farklı tatil seçenekleri arayanlara hitap ediyor.
Yunanistanın Teselya Bölgesindeki Pelion Dağı civarında yaşayan ve daha sonra bölgeye göç eden Magnetler tarafından kurulduğu tahmin edilen Manisa, 1437-1595 yılları arasında Osmanlı şehzadelerinin saltanat tecrübesi kazandıkları, Batı Anadolu bölgesinin en önemli siyasi merkezlerinden biri haline gelmiştir.
Osmanlıların ildeki etkisi, ünlü mesir macunuyla bugüne kadar taşınmıştır. 41 çeşit baharatın karılmasından oluşan ve çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenen mesir macunu, her yıl Sultan Camiinin minare ve kubbelerinden halka saçılarak, yüzlerce yıllık gelenek halen sürdürülüyor.

Manisada Merkez ilçenin güneyinde yer alan ve 1969da milli park ilan edilen Spil Dağı, bungalov ve dağ evleriyle kış ve yaz turizmine olanak veriyor. Dağcılık sporuna uygun olan, önemli bir rekreasyon alanı niteliği taşıyan ve bünyesinde çok sayıda endemik bitki türünü barındıran Spil Dağı, hüzün dolu bir efsaneye de tanıklık ediyor. Yakından bakıldığında doğal bir kaya oluşumu, batı yönünden biraz uzaklaşılarak bakıldığındaysa gözlerinden yaş akan bir kadın başı şeklinde görünen Ağlayan Kaya Niobe, kentin en fazla ziyaret edilen yerlerinden birini oluşturuyor.
Samara kentinde 1899 yılında doğan ve Cumhuriyet dönemi başlarında Manisaya gelerek kentin yeşillendirilmesine önemli katkılarda bulunanAhmet Bedevi, Manisa Tarzanı olarak tanınmaktadır. Kentin tarihinde önemli bir yer tutan Manisa Tarzanı, şehit merkezindeki anıtı ve kitaplardaki hikayesiyle yaşatılmaya çalışılmaktadır.

UŞAKIN GÖZDESİ: KARUN HAZİNELERİ

Karun Hazinelerine ev sahipliği yapan Uşak, bu zenginliklerini Arkeoloji Müzesinde koruyor. M.Ö. 560-546 yılları arasında ülkesini yöneten Karun isimli kralın dönemine ait hazine, bir dönem yurtdışına kaçırılmış ve mahkeme yoluyla geri getirildi. 450 parçadan oluşan Karun Hazineleri, altın, gümüş, bronz ve mermerden yapılmıştır
Kurtuluş Savaşında Yunan Kumandan Trikopisin kılıcını Atatürke teslim ettiği yer olan Etnografya Müzesinde, Atatürke ait pek çok eser, Kurtuluş Savaşındaki istilacıların zulümlerini gösteren fotoğraflarla Uşak yöresine ait halı ve kilim gibi eserler bulunmaktadır.
Tarihi köprüleri, camileri, hanları ve türbeleriyle de dikkat çeken Uşakta Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan Aybey, Işık, Karaağaç ve Kurtuluş mahallelerindeki evler, kentin diğer önemli özelliğini yansıtıyor.
Kaplıcaları, 7 kilometrelik uzunluğuyla ABDdeki Arizona kanyonlarından sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu niteliğini taşıyan Ulubey Kanyonları ve mesire yerleriyle de isminden sıkça söz ettiren Uşak, sağlık turizmi deyince akla ilk gelen iller arasına girmiştir.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt