Egzama neden olur, belirtileri neler?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Egzama Neden Olur, Belirtileri Neler?
Egzama neden olur
sorusunun en belirgin belirtileri, deride kaşıntı, kızarıklık, su dolu kabarcık oluşumu ve şişmedir. Bu hastalık daha çok psikolojik kökenlidir.
Egzamayı en iyi tanıtan özellik, deri üzerindeki kırmızı kabarcıklardır. Egzamanın kuru, yaş ve kronik olarak farklı türleri vardır.
Deri üzerinde oluşan bu rahatsızlık tehlikeli değildir, fakat kötü göründüğü için estetik açıdan hastaları rahatsız eder. Egzama rahatsızlığına sahip hastalar genelde deride kuruma ve kaşıntı yaşarlar.

Vücudun her yerinde ortaya çıkabilen egzama, yüz, kol, bacak, boyun gibi açıkta kalan bölgelerde görünebilir. Basit tedavi yöntemleri ile kontrol altına alınabilen bir rahatsızlıktır. Egzama neden olursorusunun birçok sebebi bulunmaktadır.
Cilt dokusu fiziki şartlar ve işsel nedenlere karşı savunmaya geçer ve iltihaba neden olan egzama ortaya çıkar. Egzama rahatsızlığı cildin tahriş olması ile başlamaktadır. Sabun, deterjan, çamaşır suyu, şampuan gibi kimyasal içerikli maddelere çok fazla temas etmek ile artan egzama, genetik faktörler, hava şartları, stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi sebeplere de bağlı olarak ortaya çıkabilir.
Uzun süre sıcak duş alarak cildi kurutmak, sigara kullanımı, cildi tahriş eden kumaşlardan yapılmış giysiler giymek de egzama neden olur sorusunun cevapları arasındadır.
Egzama Tedavisi İçin Püf Noktalar

Egzama neden olur, nasıl geçer,
tedavisi nedir, tedavi edilirse geçer mi? gibi sorular rahatsızlığa yakalanan ve hastalığı bilmeyen kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Egzama, tedavi ile tamamen yok edilebilen bir rahatsızlık değildir. Tedavi ile kontrol altına alınıp, daha aza indirilen bir rahatsızlıktır. Egzama tehlike arz eden bir durum teşkil etmese de, kaşınmanın fazla olmasından dolayı kişiyi oldukça fazla rahatsız eder.
Egzamalı hastaların yapması gereken ilk şey, egzamalı bölgeyi kaşımamaktır. Doktor tavsiyesi ile kullanılan ilaçlar kaşıntıyı azaltabilir. Eğer küçük çocuklarda ve bebeklerde egzama sorunu varsa, eline eldiven takılarak sorunlu bölgeyi kaşıması engellenmelidir. Egzama rahatsızlığınız varsa, uçuk virüsü taşıyan kişilerden uzak durmanız gerekir.
Egzamalı bir çocuğunuz varsa çiçek aşısı olmasına engel olmalısınız. Aksi takdirde bu durum ölüm ile sonuçlanabilecek ateş hastalıklarına neden olabilmektedir. Cildinizi tahriş eden kimyasallardan ve maddelerden uzak durmanız gerekmektedir. Hayatınızdaki bir kaç değişiklik ve dikkat ile egzama hastalığınızı en aza indirebilirsiniz.
Egzama Tedavisinde Diyetin ve Temizliğin Önemi

Egzamanın tedavisinde diyet çok önemlidir. Diyet yapılmaması egzamaya neden olur. Alerji saptanan gıdalar kesinlikle tüketilmemelidir. Bu maddelerin dile bile değmesi ciddi sonuçlara neden olabilir. Katkı maddesi içeren ürünler mümkün olduğunca tüketilmemelidir. Egzamalı çocuklarda gıda alerjisi ve toza karşı alerji riski daha fazla görülmektedir. Bu nedenle bu tür rahatsızlığı olanlar için temizlik ve diğer faktörlere de dikkat edilmelidir. Egzamalı kişilerde veya çocuklarda cilt bariyeri yoktur ve cilt kurudur. Bu nedenle cilt bakımı normale göre daha dikkatli yapılmalıdır. Cilde zarar vermeyen sabun ve şampuanlar kullanılmalıdır.
 
Üst Alt