SoruCevap
Yeni Üye
Ehec Nedir
Ehec Virüsü Nedir
Ehec Baktesiri Hakkında Bilgi
Açılımı Enterohemorajik Escherichia Coli olan EHEC virüsü, özellikle böbreği işlevsiz hale getirirken, HUS sendromunu tetikliyor. Kusma, bulantı, ishal, ateş gibi belirtilerle başlayan hastalık, kanlı ishale varan sonuçlar doğurarak ölüme yol açabiliyor.Bu bakterilerin özelliği, hücre zehiri olarak da adlandırılabilecek toksinler üretmeleri. Bu zehirler sorunlara yol açıyor, kan hücrelerini yok ediyorlar ve bu nedenle kansızlık oluşuyor. Kan hücreleri böbreği besleyen kan damarlarını tıkayarak böbrek yetmezliğine neden oluyor.
Hayvanlara direkt temastan, bakterili yiyeceklerden ve pastörize edilmemiş süt ile enfeksiyon bulaşıyor. Virüsün bağışıklık sistemi daha güçsüz olan yaşlı ve çocuklarla birlikte kadınları etkilediği söyleniyor.
Bu virüsten korunmak için et ve süt ürünlerinin çiğ tüketilmemesini, etin ve sebzelerin en az on dakika ve 70 derecenin üzerinde bir ısıda pişirilmesi, hijyen kurallarına uyulması , sebze ve meyvelerin çok iyi bir şekilde yıkanarak tüketilmesi gerektiği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor.
Türkiye’de EHEC virüsüne rastlandığına dair henüz bir bilgi yok.
EHEC Virüsü ile ilgili ilk vakalar ve ölüm haberleri Almanya’dan geldi. Almanya’da şu an itibariyle 3 kişinin bu virüsten dolayı öldüğü düşünülmektedir.
EHEC Virüsü özellikle kadınlarda daha fazla risk oluşturmaktadır. Virüs şiddetli barsak enfeksiyonlarına ve ölüme neden olabilmektedir.
EHEC Virüsünden korunmak için hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve özellikle yiyeceklerde temizliğe ve hijyene önem verilmelidir. Kanlı ishal gibi durumlar ile karşılaşıldığında hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
Ehec Virüsü Nedir
Ehec Baktesiri Hakkında Bilgi
Açılımı Enterohemorajik Escherichia Coli olan EHEC virüsü, özellikle böbreği işlevsiz hale getirirken, HUS sendromunu tetikliyor. Kusma, bulantı, ishal, ateş gibi belirtilerle başlayan hastalık, kanlı ishale varan sonuçlar doğurarak ölüme yol açabiliyor.Bu bakterilerin özelliği, hücre zehiri olarak da adlandırılabilecek toksinler üretmeleri. Bu zehirler sorunlara yol açıyor, kan hücrelerini yok ediyorlar ve bu nedenle kansızlık oluşuyor. Kan hücreleri böbreği besleyen kan damarlarını tıkayarak böbrek yetmezliğine neden oluyor.
Hayvanlara direkt temastan, bakterili yiyeceklerden ve pastörize edilmemiş süt ile enfeksiyon bulaşıyor. Virüsün bağışıklık sistemi daha güçsüz olan yaşlı ve çocuklarla birlikte kadınları etkilediği söyleniyor.
Bu virüsten korunmak için et ve süt ürünlerinin çiğ tüketilmemesini, etin ve sebzelerin en az on dakika ve 70 derecenin üzerinde bir ısıda pişirilmesi, hijyen kurallarına uyulması , sebze ve meyvelerin çok iyi bir şekilde yıkanarak tüketilmesi gerektiği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor.
Türkiye’de EHEC virüsüne rastlandığına dair henüz bir bilgi yok.
EHEC Virüsü ile ilgili ilk vakalar ve ölüm haberleri Almanya’dan geldi. Almanya’da şu an itibariyle 3 kişinin bu virüsten dolayı öldüğü düşünülmektedir.
EHEC Virüsü özellikle kadınlarda daha fazla risk oluşturmaktadır. Virüs şiddetli barsak enfeksiyonlarına ve ölüme neden olabilmektedir.
EHEC Virüsünden korunmak için hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve özellikle yiyeceklerde temizliğe ve hijyene önem verilmelidir. Kanlı ishal gibi durumlar ile karşılaşıldığında hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.