Eklem içi kırık ameliyatı polisliğe engel mi?
KIRIK: Vücudun “”eklem içi kırıkları”” hariç herhangi bir yerinde meydana gelmiş, kendiliğinden iyileşen, vida/tel/platin vb kullanılmadan yapılan cerrahı müdahale ile iyileşen, alçı vb dış müdahale ile iyileşen kırıklar sorun olmamakla birlikte, kırıkların vida/tel/platin vb ile iyileşmiş olup bunların vücutta …Polislikte ABC nedir?
Emniyet Sağlık Şartları Yönetmeliği A B C D Dilimi A dilimi sağlık raporu, bu hastalıkların bulunmadığı ya da en hafif hallerini içermektedir. B-C dilimi rapor ise sağlık sorunlarını bazı kriterlere göre gözardı edilmesidir. Fakat D dilimi rapor kişinin hasta olduğunu ve kabul edilmeyeceği durumu gösterir.Gözü bozuk olan polis olabilir mi?
Gözü bozuk olan polis olabilir mi?Gözlükle veya lens ile yapılan muayenede her iki gözün görme derecesi toplamı en az 16/20 olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 6/10 ise, toplamda 14/20 elde edilir. Bu kişinin polis olmasına engel yoktur. Fakat biri 0.7, diğeri 0.9 olursa polisliğe engeldir.
Hangi kırıklar polisliğe engel?
Hangi kırıklar polisliğe engel?Ameliyat olan bir kişi polis olabilir mi?
Burun eti aldırma, küçültme ya da düzeltme gibi ameliyatlar yapıldıysa fakat işlevle ilgili bir problem yoksa bu ameliyatlar polis olmaya engel değildir. Faça tarzı aletlerle kendine zarar verenler ve kollarında yara izleri olanlar polis olamaz.Polis C dilimi nedir?
– C dilimi idari polislik yapabilmekte, – D dilimi GİH memurluğuna geçerilmekte, – E dilimi rahatsızlıklarda ise emeklilik hükümleri uygulanmaktadır.Polislik D dilimi nedir?
Polislik D dilimi nedir?D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanamazlar, istekleri halinde Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında başka bir hizmet sınıfına atanmaya hak kazanırlar. Tüm branşlar için E dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar, Emniyet Teşkilatında devlet memurluğuna atanamazlar.
Göz kayması polis olmaya engel mi?
Göz kayması polis olmaya engel mi?3. Retinitis pigmentoza (tavuk karası) ve diğer retina distrofileri ve retina patolojileri olanlar elenir. 4.Şaşılık ( göz kayması), göz kaslarında ve sinirlerinde fonksiyon kaybı olanlar elenir. 5. Pitozis (göz kapağı düşüklüğü) ve nistagmus (göz titremesi) olanlar elenir.
Eklem içi kırıklar, eklem çevresindeki kırıkların eklem içine kadar uzanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Kemiklerin eklem içinde kalan bölümünün bütünlüğünün bozulması anlamına gelen eklem içi kırıkların muhakkak tedavi edilmesi gerekmektedir.