T
theking
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur :
2-3 adet ekmek hamuru
300 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
5-6 adet yeşil sivri biber
3 adet büyük boy domates
1 demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber
Yeterli miktarda tuz
Karabiber
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri bir kabın içerisine küçük küçük olacak şekilde doğrayalım.
Sonra kıymayı ve baharatları ekleyelim ve fazla sıkmadan yoğuralım.
Ardından ekmek hamurunu limon büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Islak olmayan yerde bezenin üzerine bir tutam un serpip merdane yardımı ile ince açalım.
Açtığımız hamurun üzerine iç harçtan bir miktar alarak kaşıkla ya da elimiz ile heryerin yayalım.
Bütün hamurları böyle hazırladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine dizip önceden 200 derecelik fırına atıp iç malzemesi ile pişirip kızarınca fırından alıp bir sofra bezinin içinde muhafaza edip sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Ya da bir tavanın içerisine koyup kısık ateşte üzerine kapak kapatarak 15 dk kontrollü pişirebilirsiniz.
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur :
2-3 adet ekmek hamuru
300 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
5-6 adet yeşil sivri biber
3 adet büyük boy domates
1 demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber
Yeterli miktarda tuz
Karabiber
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri bir kabın içerisine küçük küçük olacak şekilde doğrayalım.
Sonra kıymayı ve baharatları ekleyelim ve fazla sıkmadan yoğuralım.
Ardından ekmek hamurunu limon büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Islak olmayan yerde bezenin üzerine bir tutam un serpip merdane yardımı ile ince açalım.
Açtığımız hamurun üzerine iç harçtan bir miktar alarak kaşıkla ya da elimiz ile heryerin yayalım.
Bütün hamurları böyle hazırladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine dizip önceden 200 derecelik fırına atıp iç malzemesi ile pişirip kızarınca fırından alıp bir sofra bezinin içinde muhafaza edip sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Ya da bir tavanın içerisine koyup kısık ateşte üzerine kapak kapatarak 15 dk kontrollü pişirebilirsiniz.
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı