Ekran döndürme işlemi, genellikle bilgisayarlarda veya mobil cihazlarda kullanılır. İhtiyacınız olan işletim sistemine bağlı olarak, farklı adımlar takip etmeniz gerekebilir. İşletim sistemleri arasında Windows, macOS, iOS (iPhone ve iPad) ve Android gibi birçok seçenek bulunmaktadır. İşte bazı popüler işletim sistemleri için ekran döndürme adımları:
Windows:
1. Ekranınızdaki boş bir yere sağ tıklayın ve "Ekran Çözünürlüğü" seçeneğini seçin.
2. "Yönlendirme" bölümünde, "Dikey" veya "Yatay" seçeneğini belirleyin ve "Uygula" düğmesine tıklayın.
macOS:
1. Ekranınızın sağ üst köşesindeki menü çubuğunda yer alan "Sistem Tercihleri"ne tıklayın.
2. "Görüntüleme" seçeneğine girin ve "Ekran" sekmesini seçin.
3. "Döndürme" bölümünde, "Dikey" veya "Yatay" seçeneğini belirleyin.
iOS (iPhone ve iPad):
1. Ekranınızdaki Kontrol Merkezi'ni açmak için ekranın altından yukarı kaydırın (iPhone X veya sonraki modellerde ekranın sağ üst köşesinden aşağı kaydırın).
2. Kontrol Merkezi'nde, "Ekran Döndürme Kilidi" simgesine dokunun ve simgenin rengi değişene kadar tıklayın.
Android:
1. Ekranınızdaki Ayarlar uygulamasını açın.
2. "Görüntü" veya "Ekran" seçeneğine gidin.
3. "Oto Döndürme" veya "Ekranı Otomatik Döndür" seçeneğini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
Bu adımlar genel bir rehber niteliğindedir ve her cihaz veya işletim sistemi için değişiklik gösterebilir. Cihazınızın kullanım kılavuzuna veya üreticinin web sitesine başvurarak daha spesifik adımlarını bulabilirsiniz.