Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

El yazisi mufredatta var mi?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

El yazısı müfredatta var mı?​

Bakanlığın illere gönderdiği genelgeye göre, ilkokul birinci sınıfta yazı konusunda kararı artık “okul zümreleri” verecek. Bakanlık, 12 yıl okullarda zorunlu olan el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırmıştı.

El yazısı ne zaman zorunlu oldu?​

2005-2006 eğitim-öğretim döneminden itibaren de Türkiye genelindeki tüm ilkokul birinci sınıf öğrencileri, ilk yazma eğitimini el yazısıyla almaya başladı.

1 sınıf el yazısı kalktı mı?​

1 sınıf el yazısı kalktı mı?
Buna göre önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren artık öğrenciler el yazısı ile eğitim görmeyecek. Artık kitap harfleri de denilen dik temel harfler kullanılarak öğretim yapılacak. El yazısı öğretimi, yeniden düzenleme yapılarak ilkokul 3. sınıftan itibaren ‘güzel yazı’ dersi içinde yapılmaya devam edilecek.

El yazısını kim kaldırdı?​

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 yıldır okullarda zorunlu olan bitişik eğik el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırdı. Yeni dönem dik yazıyla başlayacak, eğik yazıyla devam edecek.

El yazısı mı düz yazı mı?​

El yazısı ise düz yazıya göre daha karmaşık ve görsel ayrımlaştırması daha zor bir yazı şeklidir. Bu nedenle yazı becerisi iyi olmayan çocuklar el yazısında çok daha fazla zorlanırlar. Yazıları çirkin ve okunmaz olur.

El yazısı kaçıncı sınıfta?​

El yazısı kaçıncı sınıfta?
2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul birinci sınıf öğrencileri dik temel harflerle yazma eğitimine başlayacak, üçüncü sınıftan itibaren de Türkçe derslerinde “güzel yazı” eğitimi verilecek.

Türkiye’de el yazısı ne zaman başladı?​

BİTİŞİK EĞİK YAZIYA NE ZAMAN VE NEDEN GEÇİLDİ? 2005’te geçilen el yazısı uygulaması her branşla ilgili Türkiye’den bir akademik heyet toplanıp çalıştay yapması sonucu ortaya çıkmıştı.

Biz neden el yazısı öğrendik?​

Yazı yazma; dikkat, konsantrasyon, bellek, örgütlenme ve metodoloji dahil çeşitli insan yeteneklerinin gelişmesinde önemli bir rol oynar. El yazısı, öğrenmenin ilk adımıdır; bu nedenle yazı yazma ile şekillenen önemli psikomotor gelişmeler olmadan çocuklar ders konularını özümsemekte zorluk çekecektir.

Ilkokulda neden el yazısı öğretiliyor?​

Ilkokulda neden el yazısı öğretiliyor?
El yazısının öğrenilmesi çocukların psikomotor gelişimi için önemli bir aşamadır. El yazısı kasların eş güdümlü hareket etmesine yardım eder. Özellikle küçük veya karışık hareketler yapmak amacıyla kolların, ellerin veya parmakların koordinasyonu sağlayan ince motor kontrolü bu beceriyi ilerletir.

El yazısı müfredattan kalktı mı?​

MEB, 12 yıldır okullarda zorunlu olan bitişik eğik el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırdı. Yeni dönem dik yazıyla başlayacak, eğik yazıyla devam edecek.

El yazısı nasıl yazılır?​

Bu kelime genellikle Elyazısı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı El yazısı şeklinde olmalıdır.

El yazısı ne zaman başladı?​

El yazısı ne zaman başladı?
2005’te geçilen el yazısı uygulaması her branşla ilgili Türkiye’den bir akademik heyet toplanıp çalıştay yapması sonucu ortaya çıkmıştı. Çocukların hem beyin hem estetik gelişimi, hem de ellerinin fiziksel gelişimi için çok daha etkili olduğuyla ilgili bir grup akademisyen toplanmıştı.

El yazısı neden vardı?​

El yazısı neden önemli?​

El yazısı kasların eş güdümlü hareket etmesine yardım eder. Özellikle küçük veya karışık hareketler yapmak amacıyla kolların, ellerin veya parmakların koordinasyonu sağlayan ince motor kontrolü bu beceriyi ilerletir.

El yazısının müfredatta yer alıp almaması hakkında bilgi veren cümleler ilgi çekici. Milli Eğitim Bakanlığı, el yazısıyla ilgili zorunluluğu kaldırarak yeni bir yaklaşım benimsemiş gibi görünüyor. 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye genelindeki tüm ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin el yazısıyla yazma eğitimine başladığı belirtilmiş. Ancak yeni karara göre, ilkokul öğrencileri artık dik temel harflerle öğrenim görecekler. Bu değişiklik el yazısının 3. sınıftan itibaren 'güzel yazı' dersi içinde öğretileceği şekilde düzenlenmiş.

El yazısı ve düz yazı arasındaki farklara değinilmiş. El yazısının daha karmaşık ve görsel ayrımlaştırması daha zor olduğu belirtilmiş. Bu nedenle yazı becerisi iyi olmayan çocukların el yazısında zorlanabileceği ve yazılarının okunamayacağı vurgulanmış.

El yazısının önemi ve neden ilkokulda öğretildiği üzerine de durulmuş. Yazı yazmanın dikkat, konsantrasyon, bellek, örgütlenme gibi insan yeteneklerinin gelişiminde önemli bir rol oynadığı belirtilmiş. Ayrıca el yazısının çocukların psikomotor gelişimi için önemli olduğu ve ince motor kontrolün gelişimine katkı sağladığı ifade edilmiş.

Son olarak, el yazısının Türkiye'de ne zaman başladığı ve neden önemli olduğu hakkında da bilgi verilmiş. 2005 yılında geçilen el yazısı uygulamasının, beyin, estetik ve fiziksel gelişim açılarından etkili olduğunu belirten bir akademisyen grubunun çalışması sonucu ortaya çıktığı belirtilmiş. El yazısının ince motor kontrolün gelişimini desteklemesi ve çocukların beynini daha etkili bir şekilde geliştirmesi önemli görülmüş.

Genel olarak, el yazısı konusundaki değişim ve önemi hakkında detaylı bilgiler verilmiş ve konuyla ilgili pek çok açı ele alınmış.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri