Hangi besinlerde hangi elementler bulunur
elementler hangi yiyeceklerde vardır
KLORUR: Maden suları ,kereviz, marul, zeytin, cavdar, deniz suyu, deniz otu ve domates
SODYUM: Maden suları,hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri
SULFUR: Maden suları, Bruksel lahanası, kuru fasulye, lahana, yumurta, balık, sarımsak, et, soğan, deniz tuzu, soya fasulyesi, şalgam
KALSİYUM: Maden suları, Badem, asparagus, brokoli, tereyağı, lahana, keciboynuzu, karahindiba ciceği, yeşil yapraklı sebzeler, keci sutu, incir, sut ve sut urunleri, somon balığı, sardunya balığı, deniz tuzu, deniz urunleri, susam tohumları, şalgam yeşilliği, boğurtlen yaprağı, kuşburnu, nane, yulaf, hardal yeşilliği
MAGNEZYUM: Maden suları, elma, kayısı, avokado, muz, pekmeztahin, bezelye, esmer pirinc, sut urunleri, balık, incir, sarımsak, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, Lima fasulyesi, et, ceviz, karabiber, maydanoz, şeftali, nane, somon balığı, deniz tuzu, susam tohumu, soya fasulyesi, tofu, tahıl ve tahıl taneleri
POTASYUM: Maden suları, avokado, muz, kırmızı pancar, esmer pirinc, hurma, meyve kurusu, incir, balık, meyve, sarımsak, pırasa, domates, et, fındık, portakal, patates, pilic, kuru uzum, sebzeler, tahıl taneleri
BOR: Maden suları, elma, havuc, tahıl, uzum, yapraklı sebzeler, fındık, armut
DEMİR: Maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, Lima fasulyesi, bobrek, et, yumurta, balık, akdarı, fındık, midye, şeftali, armut, pilic, kabak, kuru uzum, pirinc, kahve, tahıl, deniz sebzeleri istiridye
MANGANEZ: Maden suları, avokado, kuru bezelye, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, deniz sebzeleri, tahıl taneleri, kara hindiba ciceği
FOSFOR: Maden suları, asparagus, mısır, sut urunleri, yumurta, balık, meyveler, meyve suyu, pırasa, pilic, et, kepek
LİTYUM: Maden suları, inek ciğeri, patlıcan yapraklı sebzeleri pırasa, patates, tahıllar, deniz urunleri ve domates
SELENYUM: Savunma sisteminin guclendirilmesinde katkıda bulunur Kanserden korumada etkilidir Serbest radikallerin artığı durumlarda (sigara icilmesi, hava kirliliği, ultraviole ışınları ve radyasyona maruz kalma) etkilidir Kardiyovaskuler hastalıklardan korunmaya yardımcı olur Karaciğer fonksiyonlarının korunmasına yardımcıdır Ureme yeteneğinin korunmasını sağlar
CİNKO: Maden suları, biftek, istiridye, hindi ,tahıl ve baklagiller, kahvaltı gevrekleri, lifli yiyecekler
elementler hangi yiyeceklerde vardır
KLORUR: Maden suları ,kereviz, marul, zeytin, cavdar, deniz suyu, deniz otu ve domates
SODYUM: Maden suları,hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri
SULFUR: Maden suları, Bruksel lahanası, kuru fasulye, lahana, yumurta, balık, sarımsak, et, soğan, deniz tuzu, soya fasulyesi, şalgam
KALSİYUM: Maden suları, Badem, asparagus, brokoli, tereyağı, lahana, keciboynuzu, karahindiba ciceği, yeşil yapraklı sebzeler, keci sutu, incir, sut ve sut urunleri, somon balığı, sardunya balığı, deniz tuzu, deniz urunleri, susam tohumları, şalgam yeşilliği, boğurtlen yaprağı, kuşburnu, nane, yulaf, hardal yeşilliği
MAGNEZYUM: Maden suları, elma, kayısı, avokado, muz, pekmeztahin, bezelye, esmer pirinc, sut urunleri, balık, incir, sarımsak, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, Lima fasulyesi, et, ceviz, karabiber, maydanoz, şeftali, nane, somon balığı, deniz tuzu, susam tohumu, soya fasulyesi, tofu, tahıl ve tahıl taneleri
POTASYUM: Maden suları, avokado, muz, kırmızı pancar, esmer pirinc, hurma, meyve kurusu, incir, balık, meyve, sarımsak, pırasa, domates, et, fındık, portakal, patates, pilic, kuru uzum, sebzeler, tahıl taneleri
BOR: Maden suları, elma, havuc, tahıl, uzum, yapraklı sebzeler, fındık, armut
DEMİR: Maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, Lima fasulyesi, bobrek, et, yumurta, balık, akdarı, fındık, midye, şeftali, armut, pilic, kabak, kuru uzum, pirinc, kahve, tahıl, deniz sebzeleri istiridye
MANGANEZ: Maden suları, avokado, kuru bezelye, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, deniz sebzeleri, tahıl taneleri, kara hindiba ciceği
FOSFOR: Maden suları, asparagus, mısır, sut urunleri, yumurta, balık, meyveler, meyve suyu, pırasa, pilic, et, kepek
LİTYUM: Maden suları, inek ciğeri, patlıcan yapraklı sebzeleri pırasa, patates, tahıllar, deniz urunleri ve domates
SELENYUM: Savunma sisteminin guclendirilmesinde katkıda bulunur Kanserden korumada etkilidir Serbest radikallerin artığı durumlarda (sigara icilmesi, hava kirliliği, ultraviole ışınları ve radyasyona maruz kalma) etkilidir Kardiyovaskuler hastalıklardan korunmaya yardımcı olur Karaciğer fonksiyonlarının korunmasına yardımcıdır Ureme yeteneğinin korunmasını sağlar
CİNKO: Maden suları, biftek, istiridye, hindi ,tahıl ve baklagiller, kahvaltı gevrekleri, lifli yiyecekler