Elma neden kararır

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Elma kesilince neden kararıyor
Dilimlenmiş elma neden kararır

imageselmanedenkararir5afb383c51fa8

Elma veya patates kesildikten bir sure sonra kararmaya başlarBazı sebze ve meyvelerin kesilince neden karardığını hic merak ettiniz mi?

Elmayı dilimlediğinizde, elma yarayı kapatmak ve kendini dezenfekte etmek icin kararıyor Bu renk melaninden (esmerden siyaha değişen koyu renkli pigmentler) geliyor Bitki hucreleri parcalandığında, hucredeki değişik fenolik bileşenler, polyphenol oxidase isimli enzimle karşılaşıyorlar Bu bileşenler oksitleniyor ve kesilen elmanın rengi kahverengiye donuşuyor
kaynakimageselmanedenkararir5afb383d68868pngopuler gazete
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt