elma sirkesinin faydaları,elma sirkesinin yararları

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
elma sirkesinin yararları nelerdir?
elma sirkesinin faydaları,
imageselmasirkesininfaydalarielmasirkesininyararlari5b106517a2ce1
Kepeksiz saclar: Sacınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma sirkesi ekleyinSaclarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını goreceksiniz

Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yuzunuzu temizleyin ve su ile durulayın Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, antiseptik ozelliği ile akneye neden olan mikropları oldurecektir

Ciltteki lekelere: Dortte bir litre suya, uc corba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın Başınıza bir ortu ortup, yuzunuzu buhara tutun Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yuzunuzu silin Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz

Varisli damarlara: Bir bezi elma sirkesine batırıp sıkın Bezi varisli bolgeye sarın ve 30 dakika bekletin Bu sure icinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin Sabahakşam tekrarlayın

Zayıflamak icin: Bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 12 tatlı kaşığı bal katarak, gunde 3 kez, mumkunse yemeklerden once (fazla kilo problemi icin de etkili olan elma sirkesi bu amacla kullanılacaksa mutlaka yemeklerden once alınmalıdır) kullanılır

Sabahları ac karnına ictiğiniz bir bardak elma sirkesibal kokteylinin icindeki muthiş zenginliği oğrenmiş bulunuyorsunuz artık Bu zenginliğin sağlığımıza yaptığı katkılara da şoyle kısaca bir goz atmamız herhalde yararlı olacaktır

Oncelikle bedenimiz guclenir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır Sirkenin icerdiği yuksek orandaki potasyum sayesinde, kalp kasları dahil olmak uzere tum kas yapısı da guclenecektir Kramplara karşı, kokteylinizi maden suyu ile hazırlayabilir ve her oğunde 1 bardak icebilirsiniz

Sık sık grip, soğuk algınlığı veya ust solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler, bağışıklık sistemleri sirkebal kokteyli sayesinde gucleneceği icin, bu tur sıkıntılardan buyuk capta kurtulmuş olacaklardır Ama bu tedaviyi asağıdaki plana gore uygulamakla kalıcı sonuclara ulaşabilmek mumkun olacaktır

Soğuk algınlığı ve grip zamanlarından once, 4 haftalık bir sirkebal kokteyli kurune baslayın ve gunde 3 bardak icin

Sirkebal kokteyli nezleye karşı da bedeni guclendirecektir Nezleye karşı ayrıca, 1 olcu elma sirkesi 2 olcu suya karıştırılır, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve inhalasyon tedavisi uygulanır

Boğaz ağrısı ve ses kısıklığında, 1 olcu elma sirkesi ile 3 olcu ılık su karıştırılır ve saat başı derin gargaralar yapıldıktan sonra tukurulur Bu gargaraların adacayı ile donuşumlu yapılması etkiyi daha da arttıracaktır

Oksuruğe karşı, 4 yemek kaşığı dolusu akışkan balla 3 tatlı kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın Oksuruk gıcıgına karşı yarım tatlı kaşığı alın ve yavaş yavaş yutun Ayrıca, bolca kekik cayını balla tatlandırın ve yudumlayarak icin

Yuksek kolesterole karşı, gunde pek cok kere elma sirkesibal kokteyli icilir Salatalarda oncelikle elma sirkesi kullanılır

Gaz şişkinliğine karşı, her oğunden yarım saat once 1 bardak elma sirkesibal kokteyli icerek, sağlıklı bir bağırsak florasinin temelini atın Bu kokteyle rezene veya frenk kimyonu cayı da ekleyebilirsiniz

Kabızlığa karşı, gunde pek cok kere, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek icin

Ergenlik sivilcelerine karşı, her yemekten yarım saat once, icine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenmiş 1 bardak su icin Yuzunuze buğu banyoları uygulayın: 1 litre kaynar derecede sıcak suya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası ekleyin, 12 kere karıştırın ve başınızı buyuk bir havluyla orterek 510 dakika gozlerinizi yumarak bekleyin Yuzunuzu suya cok yaklaştırmayın!

İyileştirici ozellikleri;

* Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vucudun asit alkali dengesini korumasını sağlar Orneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar

Uzun sureli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir

* Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yuksek tansiyondan korur

* Kolesterolu duşurur İcerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar

* Başta damarlar, karaciğer, bobrekler olmak uzere vucudu detoksifiye eder, yağlımukus kalıntıları parcalar

* İcerdiği yoğun potasyum sayesinde hucre buyumesini destekler

* Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte icilebilir ya da buhusu yapılır

* İdrar yolları enfeksiyonlarında, sindirim bozukluklarında, kramplarda, yaban arısı sokmasında, sacta kepekte, uyku bozukluklarında, kulak cınlamasında da kullanılır

Evinizde elma sirkesi yapımı; Bunun icin en uygun elma turu şeker oranı yuksek kış elmalarıdır Değişik ceşitlerin bir araya getirilerek kullanılması da sirkeye ayrı bir lezzet katar Sirke yapımında kacınılması gereken elma turleriyse ham ve ekşi olanlardır Sirke yapımında dikkat edilecek en onemli konuysa hijyendir

Elmalar yıkandıktan sonra, kullanılacak malzeme ve kavanozlar sıcak suyla iyice yıkanmalıdır Elmalar kucuk parcalara ayrıldıktan sonra preslenerek veya katı meyve sıkacağından gecirilerek suları cıkarılır Meyve suyundaki şeker fermantasyona uğrayarak once alkole, sonra ise asetik bakterilerinin yaptığı fermantasyonla asetik asite, yani sirkeye donuşur

Sirke yapımında iki faktor cok onemlidir; bakterilerin verimli calışmasını sağlayacak sıcaklık ve oksijen (havalanma) Havayla teması arttırmak icin mumkun olduğunca geniş ağızlı ve sığ bir kavanoz secilir Meyve suyu, ustte boşluk kalacak şekilde kavanoza doldurulduktan sonra, meyve sineğinin gecemeyeceği, fakat havalanmanın sağlanabileceği temiz bir beztulbentle kavanozun ağzı kapatılır Gunde bir kez karıştırarak havalanmayı sağlamak sirkeleşmeyi hızlandırır Sirkeleşme icin ılık ( 1525 C ) bir ortam tercih edilir ve kavanozlar guneş ışığından uzak, loş bir yerde saklanır Kullanılacak kaplar cam veya ahşap olmalıdır, metal kap tavsiye edilmez Yapım sırasında sirkeleşmeyi hızlandırmak icin daha once yapılan doğal elma sirkesi katılabilir

Sirke, secilen elma turu ve koşullara gore uc altı hafta icinde oluşur Sirke kokusu alınmaya başlandığından itibaren, her gun tadarak istenilen tat ve asit derecesi (yuzde 48 asit oranı) elde edilene kadar işleme devam edilir Elde edilen sirke fermantasyonun devamını engellemek icin birkac kat tulbentten, kahve filtresi vb filtrelerden veya suzme yoğurt kesesinden gecirilerek iyice suzulur Boylece meyve kalıntılarından arındırılır Hava almasına olanak vermeyen ince uzun şişelere, tam dolacak şekilde aktarıldıktan sonra serin, loş, guneş ışığı almayan bir yerde saklanır

Ne kadar suzersek suzelim, ev koşullarında doğal elma sirkelerinde fermantasyon tam olarak durdurulamaz; şişede, şifai ozelliklerinin gostergesi olan ve anne ismi verilen yumuşak kaygan yapısıyla deniz anasını andıran duz bir tabaka oluşur Bu tabaka bakterilerin atıklarından oluşur ve sirke kullanılacağı zaman atılır Doğal sirkeler rafine olanlara gore daha bulanıktır Fakat pastorize veya damıtılarak uretilen rafine elma sirkeleri, yuksek sıcaklıklardan oturu, ona şifai ozellikleri kazandıran enzimler, mineral maddeler, iz elementler, vitaminler, pektin, malik ve tartarik asitler acısından fakirleşir, bir kısmını tamamen yitirir

Kullanıldığı yerler; Hazırladığımız sirkeleri salatalarda, corbalarda vs aroma vermek amacıyla kullanabiliriz

Şifai amacla kullanmak icin; bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 12 tatlı kaşığı bal katarak, gunde 3 kez, mumkunse yemeklerden once (fazla kilo problemi icin de etkili olan elma sirkesi bu amacla kullanılacaksa mutlaka yemeklerden once alınmalıdır) kullanılır

Elma sirkesi koruyucu sağlık amacıyla, surekli olarak gunde bir kez sabahları acken alınmalıdır
kaynaksifaliyizbiz
 
Üst Alt