Elmanın Faydaları Nelerdir? Yeşil Elmanın Faydası

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Sağlıklı beslenmede elma, sanılandan daha faydalı olup, bağırsak kanserine yakalanma riskini de azalması elmanın faydaları arasında yer alıyor. Bu sebeple uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyorlar.

Pek çok mineral ve vitamin içeren elmanın diğer faydaları şöyle sıralanıyor:

Zayıflamak için: Elmanın faydaları arasında zayıflamak bulunuyor. Elmada sadece 50 kalori vardır ve içinde bulunan petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. Düşük kalorili olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.

Kabızlık için: Elma kabızlığada yararlıdır. Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.

Bağışıklık için: Bağışıklık elmanın faydaları arasındadır. Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.

Dişler için: Elma dişlere de faydalıdır. Yemeklerden sonra yenen elma, çoğu zaman diş fırçalamaktan daha iyi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası çok iyi bir şekilde temizlenir.

Kolesterol için: Elmadaki petkin maddesi, zararlı kolesterolü (LDL) düşürür; atardamarları koruyan faydalı kolesterolü (HDL) yükseltir.

Kalp için: Elmanın faydaları arasına elmadaki etkili maddelere yeni keşfedilen 'Phenylalanin' de eklendi. Bu madde, vücutta bulunan ve kalbin çalışmasında destek olan Q enzimini faaliyete geçirir.

Demir eksikliği: Demir, C vitamini ile birleştiğinde organizma tarafından mümkün olduğunca iyi şekilde alınır. Elmada her ikisi de vardır.

Elmanın Yararları

Elmanın faydaları arasında diyabet hastaları da bulunuyor. Çünkü elma diyabet riskini azaltır
Ağız kokusu'nu giderir.
Akciğer kanseri ile savaşmaya yardımcı olur.
Prostat, akciğer kanseri, kolon ve meme kanseri riskini azaltır.
Zengin lif içeriği kalın bağırsak faaliyetlerine yardımcıdır.
Elmanın içeriğindeki bazı kimyasallar Parkinson ve Alzheimer gibi beyin hastalıkları konusunda da koruyucudur.
Kadınların menopoz dönemleri boyunca östrojen hormonu salgılamasını olumlu yönde etkilemektedir.
Elma suyu elmanın faydaları olarak özellikle soğuk algınlığına öksürüğe ses kısıklığına yüksek ateşe ve iltihaplı hastalıklara karşı başarılıdır, ayrıca romatizmal böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları damar sertliği ve egzamaya karşı da kullanılabilir.
Yatıştırıcı ve ateş düşürücüdür.
Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir.
İştahsızlığın ve tembel bağırsakların en iyi dostudur.
Elmanın Bilinen Diğer Faydaları Nelerdir?
Ayrıca elmanın, yüksek miktarda C vitaminine eşdeğer olan fenolik bileşenler özelliği ile kanser riskini ve DNA hasarını azaltan değerli antioksidanlar içerdiğini belirten uzmanlara göre, içerdiği zengin liflerin de kalın bağırsak faaliyetlerine ve kilo vermeye yardımcı oluyor.

Sindirim sistemini düzenler
Böbrek taşlarını düşürmede yardımcı olur.
Tansiyonu düşürmede yardımcı olur.
Nefes darlığına iyi gelir.
Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan elmanın faydaları arasında yer alıyor.
Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar.
Biraz ekşi olan yeşil elma, midedeki bulantıyı alır ve midede asit dengesini düzenler.
Gastrite bağlı olan mide yanmasını hafifletir.
Kabuğu soyulmadan pişirilen elma, bağırsakları aktif hale getirir ve yumuşatır.
Bal katılarak pişirilen elma, enerji verir ve vücut direncini artırır.
Tatlılara katıldığında, şeker ihtiyacınızı doğalyoldan karşılar ve diyet için ideal bir besindir.
Kas erimesini ve yerine yağların geçmesini engeller.
Kan şekerini düşürdüğünden elmanın faydaları olarak bilinmektedir.
Zararlı yağ asitlerini ve kolesterolü azaltır.
Beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalıdır
Cilt yaşlanmasını geciktirir.
Elmanın Kabukları Şifa Kaynağıdır.
Bedeni ve zihni yorgunluklarda yatıştırıcı etkiye sahiptir
İdrar söktürücüdür.
Mesane hastalıklarıyla hemoroide karşı son derece faydalıdır.
Taze elma suyuyla silinen cilt, canlılık ve tazelik kazanır. Elma suyu, aynı zamanda ateş düşürücü olarak kullanılıyor.
Elma uçuğu iyileştirir.
Günlük 3 adet elma yenmesi 2 ayda yüzde 10 oranında kolesterol düşmesine yardımcı oluyor. Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor.
Elma kürü, gut, böbrek ve mesane hastalıklarıyla hemoroide iyi gelmektedir. Yeşil Elma Kokusu, Baş Ağrılarına İyi Geliyor
Yeşil Elmanın Faydaları:
Yeşil Elma: Protein, lif ve vitaminler açısından en az diğer türleri kadar zengin bir besin kaynağıdır. İçerdiği lif sayesinde metabolizmayı güçlendirir ve sindirim sitemine yardımcı olur. Bağırsakların sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur. Ayrıca cilde olan faydaları da bilinir. İşte yeşil elmanın diğer faydaları:

Demir, çinko, manganez gibi mineraller yardımıyla sinir sitemini olumlu yönde etkiler, ferahlık ve rahatlama sağlar. Aynı mineraller yardımıyla kandaki oksijen seviyesini arttırır.

Bağırsakların iyi çalışmasına yardımcı olduğu için diyet yapanların vazgeçilmez besinlerindendir. Kilo vermeye yardımcı olur. Bunun dışında damarlarda yağ birikmesine izin vermez.

Cilt kanserini önler. Cilt kanserine neden olan hücrelerin yok edilmesi için bünyenin en çok ihtiyacı olan şey C vitaminidir ve C vitamini yeşil elmada fazlasıyla vardır.

Antioksidanlar sayesinde vücudu genel anlamda mikroplardan ve toksinlerden temizler.

Tiroid bezinin düzgün çalışmasına yardımcı olur ve romatizmayı önler.

Astım hastaları için faydalıdır.

Kepek sorununu çözme. Yeşil elmanın yapraklarından yapılan macun faydaları özellikle çocuklarda bulunan kepek sorunu çözer. Ayrıca kafa derisine masaj yapılarak deri güçlendirilir.

Saç bakımında kullanılabilir. Saç diplerinin güçlenmesini sağlar ve dökülmeye engel olabilir.
 
Üst Alt