Son konular

Elmanın Faydaları yararları nelerdir

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
FAYDALARI
• Böbreklerin temizlenmesine yarar,
• Baş ağrısına iyi gelir,
• Kolesterolü düşürür,
• Yüksek tansiyonu düşürür,
• Kan şekerini kontrol altında tutar,
• Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir,
• Uykusuzluğa iyi gelir,
• Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar,
• Elma + kereviz/maydanoz yorgunluğa iyi gelir,
• Elma+kızılcık suyu veya elma+ananas+üzüm suyu gribe iyi gelir,
• Elma+armut suyu kabızlığa iyi gelir.
• Küçüklere özellikle tatlı elma yemesi doktorlar tarafından önerilir
• Hormonlu iri elmalar yenmemelidir.
• Galler’de 2500 kişi üzerinde 5 yıl süreyle yapılan bir araştırmanın sonucu, daha önce yapılan bazı araştırmalara uyumlu olarak haftalık tüketilen elma sayısının nefes fonksiyonuna pozitif etkileri olduğunu göstermiştir. Yenen ortalama elma miktarı arttıkça sigara kullananlar da bile nefes alma kapasitesinde artış saptanmıştır. Bu etki elmadaki antioksidanlardan kaynaklanmaktadır.
• Spor öncesinde tüketildiğinde; enerji verir.
• Spor sırasında tüketildiğinde; organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler.
• Spor sonrasında tüketildiğinde; %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
• Elmanın sağladığı vitaminlerin en önemlisi C vitaminidir: en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur.
• Elmanın içerdiği diğer vitaminler ise B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitaminidir.
• Elmanın diğer içerikleri fosfor, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, selenyum, manganez de hücre metabolizmasında çok önemli rol oynar.
• 180 g’da 5 g gibi yüksek bir lif zenginliğiyle sindirim sisteminde büyük rol oynar.
Elmada bulunan Suda çözünen lifler ve Suda çözünmeyen lifler kombinasyonu bağırsak hareketlerini tetikler ve hızlandırır. Kabızlığa karşı elmayı kabuğuyla yemek önerilir çünkü lif kabuğunda daha yoğundur.
• Yapılan pek çok araştırmanın ortak sonuçlarına göre:
- günlük olarak tüketilecek 3 adet elmanın 2 ayda yaklaşık %10 oranında kolesterolün düşmesine yardımcı olduğu,
- kötü kolesterol (LDL) oranını düşürdüğü
- iyi kolesterol (HDL) oranını da 4 misli yükselttiği
saptanmıştır.

Bu nasıl olabiliyor? Nedeni, elmanın lif olarak zengin bir besin olması ve bu özelliğinin de kolesterol ve yağın birikmesine engel olmasıdır.
• Çağın belalı hastalığı kanserden, kolesterole kadar birçok hastalığın gerek riskini azaltmada gerekse önlemede önemli rol üstleniyor.
• Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır ve yumuşatır, kabızlığı önler.
• İçindeki petkin maddesi zararlı kolesterolü (LDL)'yi düşürürken, faydalı kolesterol (HDL) oranını yükseltir.
• Dalağın kan yapmasını sağlar. Çalışırken devamlı olarak oturanlar ve fazla kilolular için çok faydalıdır.
• Bünyesindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir.
• Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir.Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir.
• Elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit tedavisinde de işe yarar.
• Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar.
• Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir.
• Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar.
• Yeşil, hafif ekşi olanları mide bulantılarını önler.
• Düşük kalorili (50 kalori) olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.Ortasına biraz marmelat ekleyip fırında pişirildiğinde, rejim yapanların tatlı yeme isteğini giderir.
• Günde bir elma yemek,sizi tüm hastalıklardan korur.İki elma yerseniz kalp ve damar hastalıklarından korunmuş olursunuz.Kolesterolü normale indirir ve kabızlığı giderir,sindirimi kolaylaştırır.Güzel kokusu rahatlatır ve tansiyonu düşürür,sinirleri yatıştırır.Artrit,tomatizmalar ve gut hastalıklarında çok yararlıdır.Kalbi koruyan flavonoidlerden bol miktarda içerir. Portakal suyundaki C vitamininin üçte biri elmada da bulunur. Enerjinin yavaş bir şekilde açığa çıkmasını sağlayan fraktoz şekerinden bolca içerir. Ancak bebeklerin ya da emekleyen çocukların midesini rahatsız edebilir.
 

Similar threads

  • Soru
Meyveler ELMA Diğer birçok meyve gibi elma da yüksek miktarda C vitamini ve bunun yanında kanser riskini ve DNA hasarını azaltan, değerli antioksidanlar içermektedir. Bundan ayrı olarak, zengin lif içeriği kalın bağırsak faaliyetlerine yardımcı olmanın yanında kalp hastalıklarında, kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
elmanın faydaları nelerdir - elmanın yararları hakkında - elma ve faydaları nelerdir - elma nelere iyi gelir - elmayı neden tüketmeliyiz Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur: Bir orta boy elma, yaklaşık 4 gr. lif içerir. Çeşitli çalışmalara göre, günde iki adet orta büyüklükte elma yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Sağlıklı beslenmede elma, sanılandan daha faydalı olup, bağırsak kanserine yakalanma riskini de azalması elmanın faydaları arasında yer alıyor. Bu sebeple uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyorlar. Pek çok mineral ve vitamin içeren elmanın diğer faydaları şöyle sıralanıyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Elmanın çeşitli vitaminler içermesi sebebiyle birçok hastalığa iyi geldiği belirlenmiştir. Kemikleri güçlendirmesi, zayıflamaya yardım etmesi ve kabızlığa iyi gelmesi elmanın faydaları arasındadır. Birçok ülkede en fazla tüketilen meyvelerden biridir. Meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Bircok hastalığın onlenmesinde faydalı olan meyveler başında yeşil elma da gelmektedir Sağlığa mutenevvi yararları bulunan yeşil elmanın iyi geldiği sorunları sizlerle paylaştık İşte yeşil elmanın yararları; Doktoru hem kendinizden hem de cocuklarınızdan uzak tutmak icin mevsim meyvelerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt