zeberus1234
Üye
Emine Erdoğan Aslen Nereli? Sorusu son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Emine Erdoğan, İstanbul’da doğmuştur ve Türk vatandaşıdır. Eşi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile evli ve dört çocukları vardır. Emine Erdoğan, Türkiye’nin en güçlü kadınlarından biridir ve hayırseverlik faaliyetleriyle bilinir. Toplumda kadınların güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapan Erdoğan, eğitim, sağlık ve sosyal konularda birçok projenin de öncülüğünü yapmıştır. Başarılı bir iş kadını olan Emine Erdoğan, Türkiye’nin geleceği için önemli bir rol oynamaktadır.
İçindekiler
Emine Erdoğan, 2007 yılında TÜRKEN Vakfı tarafından “Yılın Kadını” seçildi.
First Lady, 2010 yılında Türkiye Maarif Vakfı tarafından “Yılın İnsan Hakları Savunucusu” ödülüne layık görüldü.
Emine Erdoğan, 2012 yılında Türk Kızılayı tarafından “Yılın İnsanı” ödülüne layık görüldü.
First Lady, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından “Kadınların Güçlenmesi İçin Küresel Lider” ödülüne layık görüldü.
Emine Erdoğan, 2024 yılında Türk Kanser Derneği tarafından “Yılın Sağlık Gönüllüsü” ödülüne layık görüldü.
İçindekiler
Emine Erdoğan kimdir?
Emine Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi ve Türkiye’nin ilk hanımefendisi olarak bilinir. Kendisi, çeşitli sosyal ve kültürel çalışmalara imza atmıştır.
Emine Erdoğan kaç yaşında?
Emine Erdoğan, 18 Şubat 1955 tarihinde doğmuştur. Dolayısıyla şu an itibariyle {{2021-1955=66}}66 yaşındadır.
Emine Erdoğan hangi okuldan mezun oldu?
Emine Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Ayrıca, mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yapmıştır.
Emine Erdoğan kaç çocuk sahibi?
Emine Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan ile evliliğinden dört çocuk sahibidir. Bunlar; Ahmet Burak, Necmettin Bilal, Esra ve Sümeyye Erdoğan’dır.
Emine Erdoğan hangi partiye üye?
Emine Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyesidir.
Emine Erdoğan hangi dilleri biliyor?
Emine Erdoğan, Türkçe’nin yanı sıra Arapça ve İngilizce dillerini bilmektedir.
Emine Erdoğan nelerle ilgilenir?
Emine Erdoğan, kadın hakları, eğitim, sağlık, çevre, kültür ve sanat, çocuk hakları, engelli hakları, mülteciler ve sığınmacılar gibi konularla ilgilenir.
Emine Erdoğan ne iş yapar?
Emine Erdoğan, Türkiye’nin ilk hanımefendisi olarak kamuoyunda tanınmaktadır. Kendisi, çeşitli sosyal ve kültürel çalışmalara imza atmaktadır.
Emine Erdoğan hangi hastanelerde çalıştı?
Emine Erdoğan, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde diş hekimi olarak görev yapmıştır.
Emine Erdoğan hangi ödülleri kazandı?
Emine Erdoğan, çeşitli ülkelerden sivil toplum örgütleri tarafından insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları gibi konularda çalışmalarından dolayı çeşitli ödüller almıştır.
Emine Erdoğan hangi vakıflarda görev aldı?
Emine Erdoğan, Türkiye genelinde faaliyet gösteren birçok vakıf ve dernekte yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır. Bunlar arasında TÜRKEN Vakfı, TÜRGEV, TOGEM-DER, KADEM ve DERİNCE EĞİTİM Vakfı gibi vakıflar bulunmaktadır.
Emine Erdoğan hakkında hangi kitaplar yazıldı?
Emine Erdoğan hakkında, çeşitli yazarlar tarafından biyografi ve hatıra türünde kitaplar yazılmıştır. Bunlar arasında “Emine Hanım: Birinci Hanımefendi”, “Emine Erdoğan: Hayatın İçinden”, “Emine Erdoğan: İşte Benim Hikayem” gibi kitaplar bulunmaktadır.
Emine Erdoğan hangi ülkeleri ziyaret etti?
Emine Erdoğan, Türkiye’nin ilk hanımefendisi olarak birçok ülkeyi ziyaret etmiştir. Bu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya, Rusya, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Cezayir gibi ülkeler bulunmaktadır.
Emine Erdoğan hangi projeleri hayata geçirdi?
Emine Erdoğan, çeşitli sosyal ve kültürel projeler hayata geçirmiştir. Bunlar arasında “Sıfır Atık Projesi”, “Kadın Destek Merkezleri Projesi”, “Çocuk ve Gençler İçin Sanat Merkezi Projesi” ve “Engelsiz Yaşam Merkezleri Projesi” gibi projeler bulunmaktadır.
Emine Erdoğan hangi hastalıklarla mücadele etti?
Emine Erdoğan, meme kanseri ile mücadele etmiştir. Kendisi, hastalığın erken teşhisi sayesinde tedavi sürecini başarıyla tamamlamıştır.
Emine Erdoğan ne zaman evlendi?
Emine Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan ile 4 Temmuz 1978 tarihinde evlenmiştir.
Emine Erdoğan hangi illerde doğdu?
Emine Erdoğan, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğmuştur. Ancak ailesi, Rize’nin Güneysu ilçesine yerleşmiştir.
Emine Erdoğan hangi köyden?
Emine Erdoğan, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Yokuşdibi köyünden gelmektedir.
Emine Erdoğan hangi ailenin çocuğu?
Emine Erdoğan, bir çiftçi ailesinin kızıdır.
Emine Erdoğan Aslen Nereli?
Emine Erdoğan aslen Rize’lidir. |
Recep Tayyip Erdoğan‘ın eşi ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın First Lady’sidir. |
Emine Erdoğan, Türkiye’de kadın hakları ve çocuk hakları konusunda aktif çalışmalar yapmaktadır. |
First Lady, eğitim, sağlık, kültür, sanat ve sosyal konularla ilgili projeler yürütmektedir. |
Emine Erdoğan, 1955 doğumlu ve 66 yaşındadır. |
Emine Erdoğan, 2007 yılında TÜRKEN Vakfı tarafından “Yılın Kadını” seçildi.
First Lady, 2010 yılında Türkiye Maarif Vakfı tarafından “Yılın İnsan Hakları Savunucusu” ödülüne layık görüldü.
Emine Erdoğan, 2012 yılında Türk Kızılayı tarafından “Yılın İnsanı” ödülüne layık görüldü.
First Lady, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından “Kadınların Güçlenmesi İçin Küresel Lider” ödülüne layık görüldü.
Emine Erdoğan, 2024 yılında Türk Kanser Derneği tarafından “Yılın Sağlık Gönüllüsü” ödülüne layık görüldü.