Emzirme sırasında çokça likit gereksiniminiz olacaktır
Her emzirme seansında bir bardak, yani 200-250 ml.su için.
Sütün sık aralıklarla sağılmasının süt üretimini daha olumlu etkilediği bilinmektedir. Emzirme devrinde kendinizi susamış hissettiğiniz devranlar daha ziyade olacaktır. Günde 2.5-3 litreye yakın likit almaya dikkat edin. Gereksinim hissettikçe, gereğince su, bitki çayları, , ayran, komposto üzere likitler tüketin. Kompostoyu şekerli yapmanıza gerek yok. Meyvenin kendi şekeri kâfi olacaktır.
Hamilelikte aldığınız multivitamin tabletine bir müddet devam edin
Vücudunuz 1 ml süt salınımı için yaklaşık 7 kalori harcar.
Protein ehliyetli ölçüde alınmalıdır. Münhasıran balık haftada en az 2 defa tüketilmelidir.
B12 vitamini süt verimliliği için kıymetlidir. En güzel kaynağı ise, yağsız al et ve yumurtadır.
Folik asit gebelik periyodunda olduğu kadar, emzirme periyodunda de kıymetlidir. Yeşil yapraklı zerzevatları bol tüketmeye itina gösterin.
B vitamini tüketimi de yerinde olmalıdır. Bunun için tam buğday, bulgur ve kuru baklagiller tercih edilebilir.
Magnezyum ve çinko her bayan için hayatın her periyodunda değerlidir. En âlâ kaynaklarından kimileri al et ile fındık ve badem
Tatlı yemek isterseniz, gaz yapmayacak halde sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.
Süt protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından ülkü istikrara sahiptir ve emzirme devrinde süt tüketmeye ihtimam göstermeniz gerekir. Gaz yaparsa, laktozsuz sütleri yahut sindirim farklılığı açısından keçi sütünü tercih edilebilirsiniz. Probiyotik ve prebiyotikler de kullanılabilir.
soğan, bulgur, ısırgan otu çayı ,rezene, ve malt, bilhassa su, ıhlamur, nane, papatya üzere bitki çayları az şekerli yahut şekersiz komposto ve meyve suları, limonata ve süt üzere hafif doğal içecekler tercih edilmeli.ve sut salımını artırmaktadır yemeklerin yanına dereotu eklenmeli mevsiminde taze üzüm tüketilmeli .
Gerilimden uzak ve gereğince dinlenmiş olmalı .
Kalsiyum tarafından varlıklı olan süt, yoğurt ve peyniri belirtilen ölçülerde sistemli olarak tüketin. Süt tüketilemiyorsa sütlaç ve muhallebi yenebilir.
Her gün bir adet yumurta ve bir porsiyon etli zerzevat yemeği yahut kuru baklagil yemeğe itina gösterin.
(n-3) yağ asitlerinden varlıklı su eserleri tüketiminin artırılması ana sütünün bu yağ asitleri içeriğini arttırır. Özelikle balık, protein bedeli ve omega-3 içeriği bakımından güçlü bir besindir ve bu devirde tüketimine yük verilmeli.
Kuru fasulye, nohut, mercimek ve bulgur karışımı yemekleri, portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan üzere C vitamini tarafından güçlü zerzevat ve meyvelerle birlikte sık olarak tüketin.
Vitaminlerin güçlü kaynağı olan taze meyve ve zerzevatları her öğünde sistemli olarak tüketin.
Sebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama sularını dökmeyin. Kuru fasulye, nohut ve barbunya üzere baklagilleri güzelce yıkadıktan sonra ıslatın. Bu suyu dökebilirsiniz. Lakin bebek için değerli olan kimi vitaminleri içerdiğinden haşlama suyunu dökmeyin.
Demir cephesinden varlıklı yiyeceklerle birlikte C vitamini kaynağı olan domates, biber, maydanoz, kıvırcık üzere taze zerzevat ve portakal, greyfurt, çilek üzere meyvelerin alınması demir emilimini artırır.
Süt artıran bitki çayı
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı ısırgan otu
1 yemek kaşığı anason
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı papatya
1 tatlıkaşığı rezene
Kabuk tarçın
YULAF SÜT ÜRETİMİNİ ARTIRIR
TANIM : 1 BARDAK SÜT 3 YEMEK KAŞIĞI YULAF PİŞİR İÇİNE MOR AL MEYVE AT
ARA ÖĞÜN OLARAK TÜKETİLEBİLİR
SÜT ARTIRICI İÇEÇEK
4adet Gün Kurusu
3 adet incir kuru
1 avuç Dut kurusu
1 avuç kuru Yaban Mersini
4 adet Kuru Erik
1 avuç kuru üzüm
1 adet Çubuk Tarçın
3-4 adet Karanfil
2 dilim taze zencefil
8 BARDAK SU
Bir tencerede hepsını haşla tülbentten süz taze nane ekleyerek içebilirisiniz.
Her emzirme seansında bir bardak, yani 200-250 ml.su için.
Sütün sık aralıklarla sağılmasının süt üretimini daha olumlu etkilediği bilinmektedir. Emzirme devrinde kendinizi susamış hissettiğiniz devranlar daha ziyade olacaktır. Günde 2.5-3 litreye yakın likit almaya dikkat edin. Gereksinim hissettikçe, gereğince su, bitki çayları, , ayran, komposto üzere likitler tüketin. Kompostoyu şekerli yapmanıza gerek yok. Meyvenin kendi şekeri kâfi olacaktır.
Hamilelikte aldığınız multivitamin tabletine bir müddet devam edin
Vücudunuz 1 ml süt salınımı için yaklaşık 7 kalori harcar.
Protein ehliyetli ölçüde alınmalıdır. Münhasıran balık haftada en az 2 defa tüketilmelidir.
B12 vitamini süt verimliliği için kıymetlidir. En güzel kaynağı ise, yağsız al et ve yumurtadır.
Folik asit gebelik periyodunda olduğu kadar, emzirme periyodunda de kıymetlidir. Yeşil yapraklı zerzevatları bol tüketmeye itina gösterin.
B vitamini tüketimi de yerinde olmalıdır. Bunun için tam buğday, bulgur ve kuru baklagiller tercih edilebilir.
Magnezyum ve çinko her bayan için hayatın her periyodunda değerlidir. En âlâ kaynaklarından kimileri al et ile fındık ve badem
Tatlı yemek isterseniz, gaz yapmayacak halde sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.
Süt protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından ülkü istikrara sahiptir ve emzirme devrinde süt tüketmeye ihtimam göstermeniz gerekir. Gaz yaparsa, laktozsuz sütleri yahut sindirim farklılığı açısından keçi sütünü tercih edilebilirsiniz. Probiyotik ve prebiyotikler de kullanılabilir.
soğan, bulgur, ısırgan otu çayı ,rezene, ve malt, bilhassa su, ıhlamur, nane, papatya üzere bitki çayları az şekerli yahut şekersiz komposto ve meyve suları, limonata ve süt üzere hafif doğal içecekler tercih edilmeli.ve sut salımını artırmaktadır yemeklerin yanına dereotu eklenmeli mevsiminde taze üzüm tüketilmeli .
Gerilimden uzak ve gereğince dinlenmiş olmalı .
Kalsiyum tarafından varlıklı olan süt, yoğurt ve peyniri belirtilen ölçülerde sistemli olarak tüketin. Süt tüketilemiyorsa sütlaç ve muhallebi yenebilir.
Her gün bir adet yumurta ve bir porsiyon etli zerzevat yemeği yahut kuru baklagil yemeğe itina gösterin.
(n-3) yağ asitlerinden varlıklı su eserleri tüketiminin artırılması ana sütünün bu yağ asitleri içeriğini arttırır. Özelikle balık, protein bedeli ve omega-3 içeriği bakımından güçlü bir besindir ve bu devirde tüketimine yük verilmeli.
Kuru fasulye, nohut, mercimek ve bulgur karışımı yemekleri, portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan üzere C vitamini tarafından güçlü zerzevat ve meyvelerle birlikte sık olarak tüketin.
Vitaminlerin güçlü kaynağı olan taze meyve ve zerzevatları her öğünde sistemli olarak tüketin.
Sebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama sularını dökmeyin. Kuru fasulye, nohut ve barbunya üzere baklagilleri güzelce yıkadıktan sonra ıslatın. Bu suyu dökebilirsiniz. Lakin bebek için değerli olan kimi vitaminleri içerdiğinden haşlama suyunu dökmeyin.
Demir cephesinden varlıklı yiyeceklerle birlikte C vitamini kaynağı olan domates, biber, maydanoz, kıvırcık üzere taze zerzevat ve portakal, greyfurt, çilek üzere meyvelerin alınması demir emilimini artırır.
Süt artıran bitki çayı
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı ısırgan otu
1 yemek kaşığı anason
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı papatya
1 tatlıkaşığı rezene
Kabuk tarçın
YULAF SÜT ÜRETİMİNİ ARTIRIR
TANIM : 1 BARDAK SÜT 3 YEMEK KAŞIĞI YULAF PİŞİR İÇİNE MOR AL MEYVE AT
ARA ÖĞÜN OLARAK TÜKETİLEBİLİR
SÜT ARTIRICI İÇEÇEK
4adet Gün Kurusu
3 adet incir kuru
1 avuç Dut kurusu
1 avuç kuru Yaban Mersini
4 adet Kuru Erik
1 avuç kuru üzüm
1 adet Çubuk Tarçın
3-4 adet Karanfil
2 dilim taze zencefil
8 BARDAK SU
Bir tencerede hepsını haşla tülbentten süz taze nane ekleyerek içebilirisiniz.