En Faydalı Gıdalar Nelerdir

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
En Faydalı GıdalarEn Faydalı Gıdalar Nelerdir
HAVUÇ
Hafızayı kuvvetlendirir, çünkü havuç, beyin metabolizmasını canlandırır. Bir şey ezberlerken ufak bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin.

ANANAS
Tiyatro sanatçılarının ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyvedir. İçinde uzun bir metin ezberleyebilmek için gereken fazla miktarda C vitaminini bulunur. Ayrıca önemli bir element olan mangan içerir.

AVOKADO
Kısa süreli bellek içindir. Fazla miktarda yağ asidi vardır. Yarım avokado yeterlidir.

KIRMIZI BİBER
Ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma maddeleri, vücudun kendi mutluluk hormonu endorphinin salgılanmasını hareketlendirir. En iyisi çiğ yenmeli.

ÇİLEK
Stresi giderir. Lifli maddesi mutluluk verir. Dozu, en az 200 gram olmalıdır.

MUZ
Sırrı, serotonin... Mutlu olmak için beynimizin bu maddeye ihtiyacı vardır.

LAHANA
Tiroid bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirliliği azaltır. Daha stressiz öğrenilir

LİMON
C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır.

YABAN MERSİNİ
Uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyvedir. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlar.

KARİDES
Beyin besinidir. Vücuda, çok önemli olan omega 3 yağ asitlerini sağlar. Dikkât verme süresini daha uzatır.

SOĞAN
Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı kullanılabilir. Kanı sulandırır; beyin, oksijeni daha iyi alır.
CEVİZ, FINDIK, FISTIK: Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler.

ZENCEFİL
İçindeki maddeler, beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle beslenir.

KİMYON
İnsanın aklına birden bir fikir getirir. İçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır, ancak yaratıcı düşünce şartıyla... Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan, kimyon çayı içmelidir (bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyonla).

Diyet yapanlar için en yararlı olduğu belirtilen besinlerin başında dut geliyor. Dünyanın değişik bölgelerindeki insanların değişik gıdalar tükettiklerini hatırlatan dergi, Ama bütün insanlar için faydalı olan besinler de var ifadesini kullandı.

Yapılan listede dünyada her kültür ve coğrafyada yararlı olduğu belirilen evrensel besinler şöyle sıralandı:

1. Dutsu meyveler (dut, çilek, böğürtlen

2. Baklagiller (Fasulye, nohut, mercimek

3. Taze süt ve süt ürünleri

4. Sadece ot yiyerek beslenen hayvanların eti.

5. Kabuklu meyveler (fındık, ceviz)
 
Üst Alt