T
theking
Enzimlerin Çalışmasına Etki Eden Faktörler
1)Sıcaklık
Çok yüksek sıcaklıklarda enzimlerin yapısı bozulacağından kimyasal olayın hızı yavaşlar enzimlerin en iyi çalıştıkları sıcaklık aralığı 35 ile 37 derecedir.Düşük sıcaklıklardan etkilenmezler.
2)Enzim Miktarı
Enzim miktarı arttıkça reaksiyon hızıda artar.
3)Madde Miktarı
Madde miktarı arttıkça olayın hızıda artarsonra sabit kalır.
4)Su
Su olmadan enzimler çalışamazlar.
5)pH Değeri
Enzimlerin en iyi çalıştıkları pH 7'dir
6)Aktivatör Madde
Enzimlerin hızını arttıran maddelerdir.
7)İnhibitör Madde
Enzimlerin hızını yavaşlatan maddelerdir.
1)Sıcaklık
Çok yüksek sıcaklıklarda enzimlerin yapısı bozulacağından kimyasal olayın hızı yavaşlar enzimlerin en iyi çalıştıkları sıcaklık aralığı 35 ile 37 derecedir.Düşük sıcaklıklardan etkilenmezler.
2)Enzim Miktarı
Enzim miktarı arttıkça reaksiyon hızıda artar.
3)Madde Miktarı
Madde miktarı arttıkça olayın hızıda artarsonra sabit kalır.
4)Su
Su olmadan enzimler çalışamazlar.
5)pH Değeri
Enzimlerin en iyi çalıştıkları pH 7'dir
6)Aktivatör Madde
Enzimlerin hızını arttıran maddelerdir.
7)İnhibitör Madde
Enzimlerin hızını yavaşlatan maddelerdir.