enzimlerin kimyasal sindirim sırasındaki işlevlerini acıklayın

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,935
enzimlerin kimyasal sindirim sırasındaki işlevlerini acıklayın


Parcalanmış ve sulandırılmış besinlerin enzimler yardımıyla ( tukuruk, mide ve bağırsak oz suları, pankreas ve karaciğer salgıları yla) kimyasal değişime uğrayıp, yapı taşlarına parcalanmasına kimyasal sindirim denir Kimyasal sindirimde mutlaka enzim ve su kullanılır

Yediğimiz besin maddelerinde bulunan, su, madensel tuzlar, vitaminler, glikoz, fruktoz, galaktoz, amino asitler, alkol gibi kucuk maddeler sindirime uğramaz Yağlar, disakkarit, polysakkarit gibi karbonhidratlar, proteinler ve nukleik asitler (DNA ve RNA) kimyasal sindirim ile hucre zarından gecebilecek kucuk molekullere parcalanırlar Kimyasal sindirim, ağız, mide, ince bağırsaklarda olur


Enzimlerin kimyasal sindirim sırasındaki işlevleri ile ilgili 2 soru


1 Kimyasal reaksiyonlarıhızlandıran biyolojik katalizorlere…………denir
A) Hormon B ) Vitamin C) Enzim D) Koenzim E) Hicbiri

2 Enzimlerin protein kısmına ………denir
A) Apoenzim B ) Koenzim C) Haloenzim D) Kofaktor E) Substrat
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt