Erdoğan Öner Kimdir - Erdoğan Öner Biyografisi

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Erdoğan Öner Kimdir - Erdoğan Öner Resimleri - Erdoğan Öner Biyografisi - Erdoğan Öner Hakkında

Erdoğan Öner 1945 yılında Araç, Kastamonu'da doğmuştur. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü, 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doktorasını tamamlamış, 2006 yılında doçent olmuştur.

1966 yılında stajyer milli emlak memuru olarak Maliye Bakanlığında göreve başlamış, aynı yıl Maliye Müfettiş Muavini olarak Teftiş Kuruluna girmiş, 1969'da Maliye Müfettişi olmuştur.

1977 yılında Gelirler Genel Müdür Yardımcılığına, 1979 yılında Gelirler Genel Müdür Başyardımcılığına atanmıştır. 1982 yılında Türkiye’nin Avrupa Ekonomik Topluluğu Daimi Temsilciliğinde (Brüksel) Maliye Müşavirliğine getirilmiştir. 1985 yılında Belçika’dan yurda dönüşünde önce Bakanlık Müşavirliğine, daha sonra Şubat 1987’de Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne atanmış, 10 yılı aşan süre bu görevde bulunduktan sonra Temmuz 1997’de Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına getirilmiştir. 3 buçuk yıla yakın süre Müsteşarlık görevinde bulunduktan sonra Kasım 2000 – Eylül 2003 döneminde Washington Büyükelçiliği Maliye Müşaviri olarak görev yapmış, 30 Eylül 2003 tarihinde emekli olmuştur.

Maliye Bakanlığında geçen 37 yılı aşkın görevi sırasında

Yükseköğretim Kurulu Üyeliği (1987–1995),
Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği (1991–1992),
Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği (1997–2000),
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı (1997-2000) görevlerini de ifa etmiş yine bu dönem zarfında çeşitli yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Yeminli mali müşavirlik ve avukatlık mesleğine sahiptir. Halen Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve Maliye Bakanlığı Vergi Konseyi üyesidir.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt