Erikle marmelat nasıl yapılır?
Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.Şekersiz elma marmelatı nasıl yapılır?
Şekersiz elma marmelatı nasıl yapılır?Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tencereye alın, üzerine tarçın serpip kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. İyice yumuşayıp piştiğinde kavanoza koyun. Soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Kızılcık marmelatı nasıl yapılır?
Kızılcık marmelatı nasıl yapılır? Püf noktaları- Kızılcıklar çekirdekleri çıkana kadar pişirilir.
- Püre ve şeker karışımını ilk önce harlı daha sonra kısık ateşte pişirmelisiniz.
- Marmelatın üzerinde oluşan köpüğü almalısınız.
- Dibi çabuk tutan bir karışım olduğu için ara ara karıştırmanızda fayda var.
Erik marmelatı nasıl koyulaşır?
Erik marmelatı nasıl koyulaşır?Erik Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Erikler yıkanıp yarım çay bardağı su ilavesiyle bir tencereye alınır.
- Yumuşayınca altı kapatılıp kevgirden geçirilir.
- Ara sıra karıştırılarak tekrar kaynatılır ve şekeri ilave edilir.
- 5 dakika sonra limon eklenir, altı kapatılır.
- Sıcak sıcak kavanozlara konulur.
Ev yapımı şekersiz reçel tarifi Nasıl yapılır? Orta bir tencereye elma suyu koyun ve rengi koyulaşana kısık ateşte kadar kaynatın. Elma suyu koyulaşınca içine çekirdekleri çıkarılmış meyveleri ekleyin. Ocağın altını kısın ve meyvelerin elma suyuyla beraber pişmesini bekleyin.
Şekersiz mürdüm eriği marmelatı nasıl yapılır?
Şekersiz mürdüm eriği marmelatı nasıl yapılır?Hazırlanışı
- Erikleri yıkayıp çekirdeklerini ayırın,
- Derin bir tencereye alıp kısık ateşte pişmeye bırakın,
- Bu sırada elmaları yıkayıp kabuklarıyla birlikte rendenin kalın tarafıyla rendeleyin,
- Rendelediğiniz elmaları eriklere ekleyin,
- Arada karıştırarak sulanana kadar pişirin,