Fatura tarihi ne demek?
Vergi Usul Kanunu’nun 231’inci maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendinde, “Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir.Kaç gün içinde fatura kesilir?
3. Fatura kaç gün içinde kesilmelidir? Ürün teslimi ya da hizmetten sonra 7 gün içinde fatura kesilmelidir. Eğer bu fatura kesim süresi olarak belirtilen 7 günlük süre ile bir sonraki aya geçiş var ise faturanın ilgili ayın KDV beyannamesinde yer alması gerektiğinden o ay içinde düzenlenmelidir.Fatura ödeme süresi kaç gündür?
Bildirimde güncellenmiş güvence bedelinin toplam fatura tutarını karşılamadığı, fark tutarın bildirim tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenmesi, borcun ödenmemesi durumunda sözleşmenin fesih edilebileceği ve muaccel hale gelmiş borcun yasal yollarla tahsiline gidileceğine ilişkin hususlar belirtilir.
Fatura işi nedir?
Fatura, bir mal veya hizmetin tesliminde düzenlenir. Herhangi bir mal veya hizmet teslimi olmadığı halde, mal veya hizmet tesliminde bulunulmuş gibi düzenlenen fatura sahte faturadır. Sahte faturanın başka bir çeşidi de muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge, faturadır.Fatura kesim tarihi ne demek?
Hesap kesim tarihi, kredi kartı sahibinin dönem içerisinde yaptığı alışverişlerin ödemesini yapmak için yansıdığı tarih aralığıdır.Faturanın son ödeme tarihi geçerse ne olur?
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda hizmetin sunumu giden aramalara kapatılarak kısıtlanabilir ya da gelen ve giden aramalara tamamen kapatılarak durdurulabilir. Kısıtlama/durdurma işleminden önce aboneye bilgilendirme yapılmaktadır.
E-arşiv fatura düzenleme süresi 7 gün mü?
Hizmet teslimlerinde e-Fatura veya e-Arşiv Fatura’nızı, hizmetin verildiği anda düzenlemeniz gerekmektedir. Sevk irsaliyesi ile yapılan satışlarda ise; e-Fatura veya e-Arşiv Fatura’nızın malın teslim tarihinden itibaren 7 gün içerisinde düzenlemeniz ve onaylamanız gerekmektedir.Fatura ne zaman ödenmelidir?
Cevap: Yeni TTK’ya göre, taraflar arasında sözleşme yapılmamışsa veya yapılan Sözleşmelerde ödeme günü veya süresi belirtilmemişse ödeme süresi; a) Faturanın veya eş değer ödeme talebinin borçlu tarafından alınmasını takip eden otuz günlük sürenin sonunda.Faturanın aslı kime verilir?
İlk nüshayı müşteriye verin. Genelde ikinci nüsha muhasebe fişinin altına konulur. Üçüncü nüsha da faturalarınızın bulunduğu dosyada arşivlenir. Faturanın birden fazla olarak düzenlenmesi halinde her bir örneğe kaçıncı örnek olduğu yazılmalıdır.