Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Eskalasyon sistemi nedir?
Eskalasyon sistemi, belirlenen standartlarda işlerin devam etmesine engel olan durumlar oluştuğunda kimin ne yapacağına, hangi durumda kimlerin bilgilendirilmesi gerektiğini tanımlar.Eskalasyon ne işe yarar?
Görüleceği gibi eskalasyon uygulamasının temel amacı, sözleşme yılı fiyatları ile işe başlayan yüklenicinin, işin devamı sırasında bu fiyatlarda meydana gelecek artışlardan dolayı uğradığı mağduriyetin telafi edilmesidir.Eskalasyon modeli nedir?
Eskalasyon modeli nedir?Teknik Eskalasyon (Technical Escalation) Son kullanıcı beklentilerini karşılamak, hataları gidermek, problemleri çözmek ve talepleri yerine getirmek üzere, BT servislerinin daha derinlemesine uzmanlık içeren gruplara aktarılması.
Eskalasyon akışı nedir?
Eskalasyon akışı nedir?Proje Yöneticileri kendilerini aşan bazı durumlarda (karar, onay, problem vb.) yönetime eskalasyon yapabilirler. Eskalasyon, Proje Yöneticisinin yetkisini aşan bir durumla karşılaştığında yönetimi devreye sokması olarak kabul ediliyor.
Tenzilat oranı nedir inşaat?
TENZİLAT (İNDİRİM): yükleniciler arasında seçim yapma olanağını idareye vermek üzere, istekliler arasından 1. Keşif üzerinden önerilen indirim veya artırım yüzdeleridir.Eskale etmek ne anlama gelir?
İhtilaflı bir konuyu bir üst merciye taşıyarak onay/olur almak.Eskerasyon ne demek?
Eskerasyon ne demek?Eskalasyon kelimesi Türkçe’de “(adım adım) tırmanmak veya tırmandırmak” anlamına gelir. İngilizce escalation “(adım adım) tırmanmak veya tırmandırmak” sözcüğünden türetilmiştir. İngilizce sözcük İngilizce escalade “bir duvar veya kaleye merdiven dayayarak tırmanma” sözcüğünden +tion sonekiyle türetilmiştir.
Karne katsayısı nasıl hesaplanır?
Karne katsayısı nasıl hesaplanır?Yukarıda verilen 2021 müteahhit karne katsayıları tablosundan elde edilebilecek katsayı iş bitirme belgesi tutarı ile çarpılmaktadır. Örneğin 2015 yılında alınan 100.000 TL’lik iş bitirme belgesi, 2021 yılı karne katsayısı 2.445 ile çarpılarak; 244.500 TL olarak elde edilir.