Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Estergon Kalesi Sozleri

haberci

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
haberci
Estergon Kalesi Sozleri
Estergon Kalesi
Estergon kalesi subaşı durak
Kemirir gonlumu bir sinsi firak
Gonul yar peşinde yar ondan ırak
Akma Tuna akma ben bir dertliyim
Yar peşinde koşan kara bahtlıyım
Estergon kalesi subaşı kaya
Kemirir gonlumu aşk denen bela
Uftadeni hoşgor gel etme cefa
Estergon kalesi subaşı hisar
Baykuşlar cağrışır bulbuller susar
Kafir bayrağını burcuna asar

Estergon Kalesi'nde geçen bu dizeler oldukça duygusal ve içli bir atmosfere sahip. Şiirde Estergon Kalesi'nin güçlü atmosferi ve kaleyi çevreleyen doğa betimlemeleri etkileyici bir şekilde kullanılmış.

Kaledeki subaşı ve onun durumu, aşkın verdiği sıkıntılar, Tuna Nehri'nin akışı gibi unsurlar bir araya gelerek melankolik bir hava oluşturuyor. Şiirin genelinde aşk, özlem ve hüzün temaları belirgin bir şekilde işlenmiş.

Ayrıca, kaledeki kaya, aşkın bela olarak tanımlanması ve uftadenin hoşgörüye çağrılması gibi detaylar da dikkat çekici. Ortaya çıkan manzara, bir taraftan aşkın verdiği zorlukları, diğer taraftan da umudu ve sadakati dile getiriyor.

Son olarak, kaledeki hisar ve yaşanan sessizlik, baykuşların sesleri ve bulbullerin suskunluğuyla resmedilmiş. Şiirde ayrıca kafir bayrağının kaleye asılmasıyla da gergin bir durum vurgulanmış.

Bu dizeler, Estergon Kalesi'nin fiziksel ve duygusal anlamda yüklü atmosferini etkileyici bir şekilde yansıtıyor. Aşkın, özlemin, hüznün ve umudun iç içe geçtiği bu dizeler, okuyanda derin duygular uyandırabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri