SoruCevap
Yeni Üye
Et yumurta ve kurubaklagil grubu vucudumuz icin onemi nedir
Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek, ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlu besinler bu grupta yer alır Bu besinler protein, mineral, vitamin, yağ ve karbonhidrat icerir Et, yumurta ve kurubaklagil grubundan gunde iki porsiyon alınmalıdır
Bu besinlerin her gun tuketilmesi gereken miktarları şoyledir:
Et, tavuk, balık vb 5060 g (iki ızgara kofte kadar)
Kuru baklagiller 90 g (bir cay bardağının alabileceği kadar)
Yumurta haftada ucdort adet
Vucudumuz İcin Onemi
Buyumeyi ve gelişmeyi sağlar
Hucrelerimizin yenilenmesini ve dokularımızın onarımını sağlar
Kan yapımında gorevli onemli besin iceriklerini sağlar
Sinir ve sindirim sistemlerimiz ile derimizin sağlığında gorev alan besin icerikleri en cok bu grupta bulunur
Hastalıklara karşı direncimizi artıran besin iceriklerini sağlar
Ozellikle protein ihtiyacının arttığı bebeklik ve cocukluk donemlerinde, bu gruptaki besin iceriklerinin alınması onemlidir
Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek, ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlu besinler bu grupta yer alır Bu besinler protein, mineral, vitamin, yağ ve karbonhidrat icerir Et, yumurta ve kurubaklagil grubundan gunde iki porsiyon alınmalıdır
Bu besinlerin her gun tuketilmesi gereken miktarları şoyledir:
Et, tavuk, balık vb 5060 g (iki ızgara kofte kadar)
Kuru baklagiller 90 g (bir cay bardağının alabileceği kadar)
Yumurta haftada ucdort adet
Vucudumuz İcin Onemi
Buyumeyi ve gelişmeyi sağlar
Hucrelerimizin yenilenmesini ve dokularımızın onarımını sağlar
Kan yapımında gorevli onemli besin iceriklerini sağlar
Sinir ve sindirim sistemlerimiz ile derimizin sağlığında gorev alan besin icerikleri en cok bu grupta bulunur
Hastalıklara karşı direncimizi artıran besin iceriklerini sağlar
Ozellikle protein ihtiyacının arttığı bebeklik ve cocukluk donemlerinde, bu gruptaki besin iceriklerinin alınması onemlidir