Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Etli pilav hangi etten yapılır?
Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler- 300 gr kuşbaşı et (dana, kuzu veya tavuk, tarifte dana eti kullanıldı)
- 1 çay bardağı su (tavuk etine bu su gerekmez)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber.
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su (pirince göre su ayarlanır)
Özbek pilavında hangi pirinç?
Özbek pilavında basmati pirinç kullanılır ince uzun pirinç, kokulu yasemin pirinç da kullanabilirsiniz veya normal baldı. Pilavı özbekistan’ın her ilçesinde farklı yapıyorlar ama ana malzemeler aynı.Maklube hangi etle yapılır?
Maklube hangi etle yapılır?Ülkemizde en çok Mardin, Siirt ve Hatay çevresinde yapılan maklube, etli pilav olarak da bilinir. Genellikle dana veya kuzu eti kullanılır. Arap ülkelerinde sık sık tüketilen bu besin, ana yemek olarak sunulur.
Etli pirinç pilavı nasıl yapılır?
Etli pirinç pilavı nasıl yapılır?Kuşbaşı etleri pilav yapacağınız tencereye koyun ve tuzunu atın. 4 su bardağı su ilave edip etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekip yumuşayan etlere zeytinyağını ilave edip biraz karıştırarak pişirin. Pişen etlere pirinçi ilave edip karıştırarak kavurun.
Özbek pilavı hangi baharat?
Hakiki Özbek Gelinden Hakiki Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler- 500 gr koyun (dana eti)
- 500 gr havuç
- 3-4 bardak pirinç
- 1 büyük kuru soğan.
- 300 ml sıvı yağ
- Zira (tane kimyon)-bulamazsanız toz kimyon da kullanabilirsiniz.
- 1 çay kaşığı zerdeçal (kurkuma)
- Karabiber.
Maklube eti nasıl pişirilir?
Maklube Tarifi Nasıl Yapılır? Derin bir tencerede kuş başı doğranmış etlerimizi suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavuralım. Etlerinizi kavururken ara ara karıştırmayı unutmayın. Daha sonra üzerine sıcak suyu ilave ederek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.Maklube Fetö yemeği mi?
Maklube Fetö yemeği mi?Fethullahçı Terör Örgütü Maklube, Fethullahçılar tarafından oldukça sık şekilde yenilen bir yemek olduğu için, “FETÖ yemeği” olarak da adlandırılır.
Etli Mevlüt pilavı nasıl yapılır?
Etli Mevlüt pilavı nasıl yapılır?Öncelikle pilavın pirinçlerini ayıklayıp yıkıyoruz.Bol tuzlu sıcak suyla ıslatıyoruz.Bir kenarda bekletiyoruz.Bu arada etleri alıp yıkıyoruz.Tefal marka düdüklü tencereye alıp üzerine sıcak su döküyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp 2. derecede pim çıkınca kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.Ocağın altını kapatıp buharın …