SoruCevap
Yeni Üye
Kış hastalıklarının başında gelen oksuruk kimi zaman hayatı cehenneme cevirir Bitmek bilmeyen oksuruk atakları hele bir de gece musallat olursa vay halinize Gerek sizin icin gerekse aileniz icin gonul rahatlığı ile kullanabileceğiniz ev yapımı bir oksuruk şurubu tarifi verelim
Malzemeler icinde dışardan almanız gereken tek şey eczaneden alacağınız sebze gliserini Bunun dışında her evde bulunabilecek malzemelerden oluşan oksuruk şurubu icin aşağıdaki listeye ihtiyacınız olacak
14 bardak bal
14 bardak taze sıkılmış limon suyu
14 bardak eczaneden alabileceğiniz sebze gliserini
1 cay kaşığı rendelenmiş zencefil
Gerekli olan malzemelerimiz bu kadar Şimdi oksuruk şurubunu nasıl hazırlayacağınızı tarif edeyim Yeni sıktığınız limon suyunu rendelediğiniz zencefil ile karıştırın ve kucuk bir tencerede kısık ateşte 10 dakika kaynatın
Kaynayan karışımı suzgecten gecirin Zencefiller suzgece takılsın Zencefilli limon suyunun icine balı ve sebze gliserinini ilave edip iyice karıştırın Karışımımız hazır Şimdi bu karışımı varsa elinizde temiz bir şişe onda ağzı iyice kapatılmış şekilde muhafaza edebilirsiniz Oksurmeye başladığınız zaman 4 saatte bir 1 cay kaşığı bu karışımı icebiliyorsunuz Buzdolabınızda 1 yıl kadar saklayabilirsiniz
Malzemeler icinde dışardan almanız gereken tek şey eczaneden alacağınız sebze gliserini Bunun dışında her evde bulunabilecek malzemelerden oluşan oksuruk şurubu icin aşağıdaki listeye ihtiyacınız olacak
14 bardak bal
14 bardak taze sıkılmış limon suyu
14 bardak eczaneden alabileceğiniz sebze gliserini
1 cay kaşığı rendelenmiş zencefil
Gerekli olan malzemelerimiz bu kadar Şimdi oksuruk şurubunu nasıl hazırlayacağınızı tarif edeyim Yeni sıktığınız limon suyunu rendelediğiniz zencefil ile karıştırın ve kucuk bir tencerede kısık ateşte 10 dakika kaynatın
Kaynayan karışımı suzgecten gecirin Zencefiller suzgece takılsın Zencefilli limon suyunun icine balı ve sebze gliserinini ilave edip iyice karıştırın Karışımımız hazır Şimdi bu karışımı varsa elinizde temiz bir şişe onda ağzı iyice kapatılmış şekilde muhafaza edebilirsiniz Oksurmeye başladığınız zaman 4 saatte bir 1 cay kaşığı bu karışımı icebiliyorsunuz Buzdolabınızda 1 yıl kadar saklayabilirsiniz