Ev Yapımı Uzum Sirkesi Hazırlanışı
Uzum sağlığa oldukca yararlı bir meyve Ozellikle salatalarımıza enfes bir tat katan uzum sirkesini siz de evinizde yapabilirsiniz Bunun icin uzumleri yedikten sonra saplarını saklayın
Bunun yanında curuk uzumlerinizi de ekleyerek bir kavanoza koyun Uzerine su doldurun kavanozun ağzını bir tulbent ya da hava alabilecek bir bez ile kapatınBu karşımı iki hafta kadar arasıra karıştırarak bekletin
İki hafta sonunda sirkenizi suzun ve kalan sıvıya biraz ekmek ici, bir kac nohut ve bir kaşık kayatuzu ekleyinbu karışımı 40 gun beklettikten sonra sirkeniz hazırdır
imagesevdeuzumsirkesinasilyapilir5ad8b85953f1d
Uzum sağlığa oldukca yararlı bir meyve Ozellikle salatalarımıza enfes bir tat katan uzum sirkesini siz de evinizde yapabilirsiniz Bunun icin uzumleri yedikten sonra saplarını saklayın
Bunun yanında curuk uzumlerinizi de ekleyerek bir kavanoza koyun Uzerine su doldurun kavanozun ağzını bir tulbent ya da hava alabilecek bir bez ile kapatınBu karşımı iki hafta kadar arasıra karıştırarak bekletin
İki hafta sonunda sirkenizi suzun ve kalan sıvıya biraz ekmek ici, bir kac nohut ve bir kaşık kayatuzu ekleyinbu karışımı 40 gun beklettikten sonra sirkeniz hazırdır
imagesevdeuzumsirkesinasilyapilir5ad8b85953f1d