Ezik ve ilkyardım

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Ezik ve ilkyardım,Ezilmelerde İlkyardım ,eziklerde ilk yardım,ezilmelerde ne yapmalı, ezik ilkyardım, ezik darbe ilk yardım

EZİLMELERDE İLK YARDIM

Vucudun herhangi bir yerine yara acmayacak şekilde bir darbe geldiğinde doku altındaki ince damarlar (kılcal damar ağları) koparak kanarlar Kanama kopan damarların sayısına bağlı olarak bir yer kaplar Kanamadan sonra darbe yerinde ağrı ve yanma hissedilir Kanayan bolge şişer Şişlik once morarır; sonra mavileşir İyileştikce rengi değişerek yeşile ve iyileşmek uzere iken de sarıya donuşur Bu arada şişlik iner ve ağrı da kendiliğinden kaybolur

Ne Yapmalı
* Vucudunuzun herhangi bir yerine darbe gelip ezilme olursa vakit gecirmeden soğuk su kompresi yapınız (soğuk suya batırılmış bez koyunuz)
* Birkac defa kompres uyguladıktan sonra soğuk suya batırılmış bezi ezik yerin uzerine koyup sarınız
* Bu işlemi ne kadar erken yaparsanız ezik yer morarmadan ve şişlik yapmadan kısa zamanda iyileşecektir * Soğuk su kompresinden sonra ağrı da fazla hissedilmez
* Ezik goz cevresinde olursa soğuk suya batırdığınız bir bezi goz cukuruna yerleştirip uzerinden sarınız
* Ezik morluk yapmadan iyileşecektir

Similar threads

• Soru
burkulmalarda ilk yardım nasıl yapılır KIRIK CIKIK BURKULMA BURKULMA: Bir eklemin taşıyabileceği yukun uzerinde zorlanması ile eklemi cevreleyen yumuşak dokunun zarar gormesine burkulma diyoruz Burkulmada bağlar, kaslar, kirişler ve kan damarları gerilmiş veya yırtılmıştır Burkulan organların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
İlk Yardım Bilgileri ,ilk yardım nasıl yapılır,yaralanmalar ilk yardım,ilk yardım bilgileri nelerdir,ilk yardım nedir İlk Yardım Bilgileri A TANIMI Aniden hastalanan veya kazaya uğrayan kişinin hayatını kurtarmak ve doktora ulaştırılıncaya kadar, o andaki durumunun daha kotuye gitmesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Ayak bileği burkulması, ayak bileğinin burkulması nasıl gecer, ayak burkulmasının tedavisi nasıldır imagesayakburkulmasinintedavisi5aff1caf1d609 El ve ayak bileklerinde burkulma meydana geldiği zaman, burkulan yeri hareketsiz tutarak soğuk suya veya buzlu suya batırılmış bir bez ile soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Ayak Bileği Burkulması Ayak Burkulması Tedavisi Ayak Burkulmasına Ne Yapılır El ve ayak bileklerinde burkulma meydana geldiği zaman, burkulan yeri hareketsiz tutarak soğuk suya veya buzlu suya batırılmış bir bez ile soğuk kompres yapınız. Ve hareket etmesini önlemek için burkulan yeri bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Zehirlenmelerde ilk yardım,Zehirlenme ilk yardım,Zehirlenme belirtileri,Zehirlenmelerde ilk yardım nasıl olmalıdır? Zehirlenme Nedir? Herhangi bir kimyasal, organik veya fiziksel madde vucuda girdikten sonra ozelliğine gore yerel veya genel hasar meydana getirerek, olume neden olabiliyorsa bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt