Modoratör
Tanınmış Üye
Reputation:
Fakoemülsifikasyon Iol nedir?
Bu teknikte, göze 3 mm'den küçük bir kesiden girilir, lensin zarı yuvarlak olarak çıkarılır, katarakt yani keşifleşmiş göz merceği ultrason dalgaları veren bir cihaz ile sıvılaştırılarak emilir, yerine katlanabilir yeni göz merceği yerleştirilir.Fakoemülsifikasyon Cihazı Nedir?
Katarakt tedavisinin en güncel olan ameliyat sistemi Fako cerrahisidir.Fako cihazı, saniyede 40 000 defa titreşen ses dalgaları yardımıyla kataraktı göz içerisinde eritir.Böylece katarakt temizlendikten sonra, katlanabilir ve akrilik maddeden üretilmiş mercek göz içerisine yerleştirilir.Fako tekniği nedir?
Fako tekniği nedir?FAKO, halk arasında lazerle katarakt ameliyatı olarak bilinen yöntemdir. Gerçekte bu tedavide lazer ışınlari değil ultrasonik dalga gücü kullanılmaktadır. Bu teknikle katarakt ortalama 2 mm'lik cerrahi kesiden temizlenir ve yine aynı insizyondan göz içi mercekleri yerleştirilir.
Kistotom nedir?
Kistotom nedir?Gözün renkli kısmı olan irisin arkasında gözün merceği (lensi) bulunur (kesifleşince katarakt diye adlandırdığımız doku). Katarakt bir zar içinde bulunmaktadır. Kistotom diye isimlendirdiğimiz bir alet yardımıyla kataraktın zarının ön yüzünde yuvarlak bir pencere açılır.
Fako ameliyatı nasıl yapılır?
Kullanılan FAKO yöntemi ile 15 dakika gibi kısa bir sürede; yaklaşık 2 mm'lik küçük bir kesiden göz içerisine girilerek ultrason enerjisi ile kataraktlı tabaka eritilip dışarı alınır ve yerine göz içi merceği yerleştirilir. Bu küçük kesi sayesinde yara iyileşmesi daha hızlı ve cerrahi işlem daha güvenli olmaktadır.FAKO işlemi nasıl yapılır?
Fako ameliyatı nedir nasıl yapılır?
Fako ameliyatı nedir nasıl yapılır?Şalazyon ameliyatı nasıl yapılır?
Şalazyon ameliyatı nasıl yapılır?Şalazyon ameliyatı hastanede yatmayı gerektirmez ve lokal anestezi ile gerçekleşir. Hasta çocuk ise kısa bir genel anestezi yada sedasyonla cerrahi yapılabilir. Cerrahi süresi 5-10 dakika kadar sürer. Cerrahi kapak içinden yapılır bu nedenle dikiş kullanılmaz.