Fatih Sultan Mehmet in Guzel Sozleri
Fatih Sultan Mehmet Han Sozleri
İmparatorunuza soyleyin Şimdi ki Osmanlı Padişahı oncekilere benzemez Benim gucumun ulaştığı yerlere, sizin İmparatorunuzun hayalleri bile ulaşamaz
Baykuştan pervamız yok, biz şahinler surusuyuz
İnsan rabbini tanıdığı kadar insandır
Yapmak istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın o telini hemen koparır ve yakardım
Ya ben Bizans'ı alırım; ya da Bizans beni
Fatih olmasaydım Ulubatlı Hasan olmak isterdim
Kim olduğun değil, kiminle olduğun onemlidir
Duşmandan yuz cevirmek korkaklıktır Benim ikbalim yucedir Talihsizlik ise duşmanın nasibidir
Salihlerin ismi anılan yere rahmeti ilahi yağar
Dunya devleti ebedi değildir Fani cihanda hic kimse de olumsuz değildir İnsanların dunyada nefesleri sayılıdır ve olumsuzluk kapısı kapalıdır
Olum, sevgiliyi sevgiliye kavuşduran bir koprudur
Şeyhim Akşemseddin Hazretleri ile beraber yaptığım zikrin lezzetine dunyaları bile değişmem Eğer Şeyhim izin verseydi zikir yolunu tercih eder, saltanatı terk ederdim
Mezardakilerin pişman olduğu şeyler icin dunyadakiler birbirlerini yiyiyor
Allahu tealanın dinini, Allahu tealanın kullarının ayaklarına kadar goturmek, ne buyuk zevktir
Eğer Padişah ben isem, size emrediyorum Gelip ordunun başına gecin Eğer Padişah siz iseniz, gelip devletinizi duşmanlara karşı savunun
Biz toprakları değil gonulleri feth etmeye gidiyoruz
Duşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir
alıntı
Fatih Sultan Mehmet Han Sozleri
İmparatorunuza soyleyin Şimdi ki Osmanlı Padişahı oncekilere benzemez Benim gucumun ulaştığı yerlere, sizin İmparatorunuzun hayalleri bile ulaşamaz
Baykuştan pervamız yok, biz şahinler surusuyuz
İnsan rabbini tanıdığı kadar insandır
Yapmak istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın o telini hemen koparır ve yakardım
Ya ben Bizans'ı alırım; ya da Bizans beni
Fatih olmasaydım Ulubatlı Hasan olmak isterdim
Kim olduğun değil, kiminle olduğun onemlidir
Duşmandan yuz cevirmek korkaklıktır Benim ikbalim yucedir Talihsizlik ise duşmanın nasibidir
Salihlerin ismi anılan yere rahmeti ilahi yağar
Dunya devleti ebedi değildir Fani cihanda hic kimse de olumsuz değildir İnsanların dunyada nefesleri sayılıdır ve olumsuzluk kapısı kapalıdır
Olum, sevgiliyi sevgiliye kavuşduran bir koprudur
Şeyhim Akşemseddin Hazretleri ile beraber yaptığım zikrin lezzetine dunyaları bile değişmem Eğer Şeyhim izin verseydi zikir yolunu tercih eder, saltanatı terk ederdim
Mezardakilerin pişman olduğu şeyler icin dunyadakiler birbirlerini yiyiyor
Allahu tealanın dinini, Allahu tealanın kullarının ayaklarına kadar goturmek, ne buyuk zevktir
Eğer Padişah ben isem, size emrediyorum Gelip ordunun başına gecin Eğer Padişah siz iseniz, gelip devletinizi duşmanlara karşı savunun
Biz toprakları değil gonulleri feth etmeye gidiyoruz
Duşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir
alıntı