Son konular

Fatıma-i Nişaburiyye Kimdir Kısaca

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Fatımai NişabUriyye hayatı

Fatımai NişabUriyye Hakkında Bilgi

Fatımai NişabUriyye'nin doğum tarihi bilinmiyor Horasanlıdır Nişabur'da yetişen hanım velilerdendir Mekkei mukerremede otururdu Bayezidi Bistami'nin medh ve iltifatına mazhar olmuştur ZunnUni Mısri kendisine bircok mes'elelerde danışmıştır 203 (m 818) senesinde Mekkei mukerremede vefat etmiştir

Bayezidi Bistami onun hakkında der ki: Omrumde bir hatUn tanıdım O Fatımai NişabUriyye'dir Kendisine herhangi bir konuda haber vermek istesem, ona ayan olur ve o şeyi kendisi bana bildirirdi

ZunnUni Mısri ise onun icin şunları soylemiştir: Mekkei mukerremede bir hatUn vardır Adı Fatımai NişabUriyye'dir Bu veliyye hanım, Kur'anı kerimin ma'na ve esrarından oyle şeyler soylerdi ki, bana hayret verirdi

Bu evliya hatUn, Allahu tealaya oylesine aşık ve Peygamber efendimize (sav) oyle sevgi beslerdi ki, bir sohbet esnasında y onlardan bahsedilirken dayanamayıp vefat etti

Buyurdu ki: Allahu tealayı zikr ettiğin, andığın zaman, Allahu tealanın seni gorduğunu duşun ve zikre devam et

Sıdk ve takva sahipleri bu zamanda bir derya icindedirler O deryanın dalgaları onlara carpmaktadır O derya icinde boğulmuşcasına Allahu tealaya dua ve feryad ederler Kadiri mutlak olan Hak tealadan se'adet ve necat talep ederler

Kim, Allahu tealayı duşunerek amel ve ibadet yaparsa, o kimse ihlas, sahibidir

1) Nefehatuluns sh695

Üst Alt