We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Fazla Tüketilmesi Zararlı Olan Yiyecekler Nelerdir?

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Fazla Tüketilmesi Zararlı Olan Yiyecekler Nelerdir?
Zehirli Olabilecek 10 Yiyecek


Günlük tüketilen besinler sağlığınıza zararlı olmadığı bilirsiniz.Bu yüzden içiniz rahat bir şekilde çiğ yada pişmiş bir şekilde tüketiyorsunuz.Fakat bu besinlerin zehirli olmadığını bildiğiniz halde bazı durumlarda zehirli olabiliyor.

Sağlıklı olduğunuz düşündüğünüz bu yiyecekler fazla tüketildiği vakit zehir etkisi yapmaktadır.Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi sağlıklı besinlerinde fazlası zarardır.İşte fazlası zarar olan ve sonucu zehirlenmeye kadar giden 10 yiyecek.


Mantara Dikkat

Çoğu süpermarkette satılan ve yenmesi sakıncalı olmayan mantar bulunmaktadır.Ancak mantar tutkunları tüketiminin çok olması durumun da bu yiyeceğin ne ölçüde zararlı olabileceğini anlayamıyorlar.

Mantarın 100 türünde yapılan değişiklikten dolayı baş ağrılarına, zehirlenmelere neden olabiliyor. 2010′da mantardaki küçük bir değişiklik Çin’de 400 kişinin ölümüne neden oldu.

Biber deyip geçmeyin

Onları bu kadar popüler kılan acı olmalarıdır.
Ancak, aslında bu özelliklerinden dolayı mide ağrısı, kaşıntı, deri dökülmesi ve ölüm gibi toksit etkilere neden olurlar.

Az zarar vereceği düşünüldüğü için tehlikeli kabul edilmeyen acı biber bir çok sorunu tetikler.

Kanola Yağı Tehlikeli

Çoğu insan tarafından masum bir bitkisel yağ olarak kabul edilen bu yağ birçok tartışmaya neden olmuştur.

Genel fikir insan hayatına olumsuz etkileri olabileceğinden yana olmuştur. Solunum yetmezliği ve körlük gibi problemlere neden bu yağ son derece zehirlidir.

Pirinç de zararlı olabiliyor

Pirincin ne denli faydalı bir yiyecek olduğu anlaşmazlığı bir türlü çözülememiştir. Ancak birçok şey gibi aşırıya kaçıldığında zararı oldukça fazladır. İnsan sağlığına arsenik etkisi yaratır.

Bir araştırmada Amerika’da ki büyük taneli pirinçlerin toksik madde içerdiği ileri sürüldü. Bebek yiyeceklerinde kullanılan bu gıda endişeye yol açtı.

Az tüketildiği takdirde kalıcı zararlara yol açmayan ancak aksi bir durumda kanser ve bağlantılı hastalıklara neden olduğu açıklanmıştır.

Küçük hindistan cevizi

Muhtemelen bu listede hem en tehlikeli hem de en şaşırtıcı yiyecektir. Küçük hindistan cevizi bir baharattır.

Listede ki diğer yiyecekler gibi bununda bir çok faydası anlatılmıştır. Yüksek ölçüde kullanıldığında ise aşırı derecede tehlikeli olur.

Baş dönmesi, kalp çarpıntısı, bulantı ve ölüme sebep olabilir.

Organik olmayan elma zararlı

İnsanların bütçelerini zorlamalarına rağmen en çok tavsiye edilen gıdalardan biri de organik olanlardır. Ancak gerçek olmayan organik elmanın yapımında kullanılan, pestisit maddesi onu en zararlı meyvelerde birinci sıraya çıkartıyor.

Böceklenmelerine karşı ve büyümelerine yardımcı olsun diye kullanılan kimyasal böcek ve mantar ilaçları meyve tarafından emilir ve son derece tehlikeli olur.

Bu ürünün zararlarını önlemek için mümkün olan her durumda meyvanin kabukları soyulmalıdır.

Çiftlik somonu zararlı

Yağlı balık her zaman daha çekici olabiri.Bunun için çiftlik somonu iyi bir altarnetif olarak görünse de asla değildir.
PCB içeren ve Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından kanser yapan ürün sınıfında bulunan çiftlik somonu deniz somonundan daha fazla toksin içerir.

Bu toksinlerin tüketilmesi halinde insan sağlığı tehtid edilir. Somon için önerilen seçenek ise vahşi somondur.

Mikrodalga mısır patlatma

Patlamış mısır her insanın vazgeçemeyeceği bir yiyecektir. Microdalga fırınlarda patlatılmış mısırın tereyağında pişirilenlere oranla daha az zararlı olduğuna inanılır. Ancak microdalga patlatılıldığı takdirde zararlı kimyasal gazlar mısır tarafından emilir.

Patlamış mısırın bu şekilde yapılması akciğerlere son derece büyük zararlar verir. Bu rahatsızlık daha önce fabrika işçilerinde görülmiştür.Şimdi Tüketici de aynı sorunla karşı karşıya.

10 ila 12 yıl boyunca günde en az iki kere yiyen biri için durum hiç te ılımlı değildir. Bu oranı düşürmeniz sağlık açısında önemli bir uyarıdır.

Ve Patates

Yeterince masum görünebilir ama aslında ölümcül bir zehire sahip olan itiüzümü bitkisiyle aynı aileden gelir.

Bu aileden geliyor olması endişe yaratan patates, halsizlik, başağrısı, sinir ve sindirim sisteminde bozukluk, ishal ve kusmaya neden olabilir.

Patates zehirlenmesi çok nadir görülen bir türdür olmasına karşılık patates tutkunları kendilerini korumak için önlemler almalıdır.

Alıntı
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt