We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Fazla Tuz Kullanımı ve Kalp Krizi Riski

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
64
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
tuzlu yemekler kalp krizine sebep olurmu - tuz kullanımı - fazla yuzlu yiyecekler - sağlıklı beslenme




Tuz tüketimi artıyor. Çok tuz tüketmenin tansiyonu yükselttiği, kilo almayı kolaylaştırdığı ve genel olarak sağlığa zararlı olduğu biliniyor.

Tuz tüketiminin kalp krizi ile doğrudan bir ilişkisi yok fakat tuzu azaltmanın kalp krizi geçirme ve kalp hastalığından ölme riskini de azaltacağını gösteren bazı bulgular var.

Düşük sodyumlu beslenme (uzun süreli uygulanabildiği takdirde) yalnız kalp krizini değil, beyin krizi (felç, inme) olasılığını da azaltabiliyor. Hipertansiyon sorununuz, kalp krizi riskiniz, felç geçirme ihtimaliniz olmasa bile benim tavsiyem tuzu her halükarda mümkün olduğu kadar az tüketmenizdir.

Hatta tuz ve sodyumdan zengin yiyeceklerden (konserve gıdalar, turşular, mandıra ürünü besinler, sucuk, pastırma ve sosisler, hazır soslar, ketçap, mayonez, hazır çorbalar) uzak durmanızdır. Kısacası tuzu azaltmak hayatı uzatmak ve sağlık sorunlarından uzak durmak demektir
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt