Fethiye Oniki Adalar

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Birbirinden güzel sayısız koyla süslü Kapıdağ Yarımadası ve adalardan oluşan, balıkçıların “Karanlık İçi” olarak tanımladıkları bu bölge tur teknelerinin uğrak yeri. Fethiye ve Göcek’ten düzenlenen günübirlik turlarla da ulaşılan Yassıca Adalar, Hamam Koyu, Kurşunlu Koyu, Yavansu, Bedri Rahmi Koyu, Tersane Adası, Göbün Koyu, Boynuzbükü, Göcek Adası, Domuz Adası, Zeytin Adası ve Kızıl Ada’ya yörede “12 Adalar” deniyor. Adaların her biri ayrı bir güzelliğe sahip. Şövalye Adası için Fethiyelilerin yazlık dinlenme yeri demek mümkün.

Adada keçiboynuzu ve zeytin ağaçlarından başka doğal ağaç türü bulunmuyor. Eskiden büyük bir yerleşim merkezi olduğu, sular altındaki kalıntılardan anlaşılıyor. Tersane Adası, Fethiye Körfezi’nin en büyük adası... Doğal bitki örtüsü zeytin ve keçiboynuzu. Adada, ayrıca kekik ve adaçayı da bulunuyor. Belceğiz Körfezi’ndeki Gemile (St.Nikola) ve Karacaören Adaları’nda iki küçük ada daha olup, oldukça ıssızdırlar. Her tarafı tarihi eserlerle dolu olan bu adaların çevresinde, yaz mevsiminde yüzlerce yerli ve yabancı yat demirliyor.

Gemile Adası
Fethiye’ye 9 kilometre uzaklıktaki Gemile Adası, Mavi Tur teknelerinin uğrak yerlerinden biri.
Kayaköy’nden, Gemile Koyu’na deniz yoluyla ulaşılabiliyor. Ortaçağda Sybola adıyla bilinen Ölüdeniz Havzası içinde yer alan Gemile veya Aya Nikola Adası, M.S. 5. yüzyıldan itibaren özellikle dinsel içerikli yerleşimlerin oluşmasıyla önemli bir konuma gelmiş. Avrupa ve Doğu Akdeniz ticaret ve seyahat gemilerinin uğrak yeri haline gelerek, adeta bir hac merkezi olan adada, M.S. 5.ve 11. yüzyıllar arasında yapılan Bizans dönemine ait kilise ve şapel kalıntıları bulunuyor.

Oyuktepe Koyları
İlçedeki iki büyük tatil köyünün de yer aldığı yarımadadaki Hempaşa, Küçük Samanlık, Büyük Samanlık, Boncuklu, Kuleli Aksazlar, Akvaryum, Turunç Pınarı vb. doğal koylar, özellikle yöre halkının sıkça gittiği günübirlik mesire yerleri...

Katrancı
Koy, şehre 17 kilometre uzaklıkta, Muğla karayolu üzerinde yer alıyor. Denize kadar uzanan sık çam ağaçları ile kaplı olan Katrancı, bir orman içi dinlenme alanı. Çeşitli hizmetleri alabileceğiniz tesisleri ile Katrancı Koyu, doğaseverlerin kamp ve çadır kurabilecekleri eşsiz güzellikte bir sığınak.

Değirmenbaşı
Fethiye’ye 7 kilometre uzaklıkta, Fethiye-Üzümlü karayolu üzerinde yer alan Değirmenbaşı, çam ağaçları, yılın her mevsimi akan deresi, güzel kameriyeleri, salıncakları, nilüfer çiçekleri ile bezeli havuzlarıyla şirin bir orman içi dinlenme yeri. Burada her yıl geleneksel Hıdırıllez şenlikleri yapılıyor.

Günlük
Fethiye’ye 19 kilometre uzaklıkta bulunan Günlük, dünyada eşine az rastlanan sık günlük ağaçları ile bezeli bir kamping ve günübirlik mesire alanı. Sığla yağı ve günlük ağacının salgısı, pek çok hastalığın tedavisinde (kaşıntı, astım, bronşit, ülser ve mide rahatsızlıkları) ve parfümeri sanayiinde kullanılıyor. Günlük (Küçük Kargı) yılın her mevsimi ayrı güzelliklerin sergilendiği benzersiz doğası ve eksiksiz sunulan hizmetlerle yerli ve yabancı herkesin ilgisini çekiyor.

Doğal Güzellikler
İnlice, Karaot, Taşyaka, Roma Hamamı (Kleopatra Hamamı), Turunç Pınarı, Kalemye, Boncuklu, Kuleli, Samanlık ve Hempaşa gezilip görülmesi gereken diğer doğal güzellikler.

Çok güzel buralar arkadaş çok güzel yolunuz düşerse görünüz:cici:
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt